Radnici odbili akcije: Bez Vas nema Industrije!

- Zahvaljujući se na ponuđenim akcijama radnici SL IAT ističu da "Industrije alata bez Vas (Rodoljuba Draškovića) - ne bi bilo juče, kao što je ne bi bilo danas, kao što je ne bi bilo i u budućnosti.

Republika Srpska 02.12.2020 | 14:27
Radnici odbili akcije: Bez Vas nema Industrije!

Predsjednik Koncerna Swisslion Rodoljub Drašković upoznao je predstavnike Sindikata SL IAT sa odlukom da bez naknade (bezteretno) svoje akcije u procentu od 64,309529% i broju 24.541.992 koje ima u privrednom društvu Swisslion Industrija alata a.d. Trebinje, matični broj 01109049 pokloni svim zaslužnim zaposlenim koji su poslednjih 10 godina doprinijeli uspješnom poslovanju preduzeća, saopšteno je iz Sindikata te firme.

"Polazeći od činjenice da SL Industrija alata a.d Trebinje uspješno posluje i danas, te da u narednoj godini proslavlja 70 godina svog postojanja i da je to isključivo rezultat uspješne privatizacije, što potvrđuje da IAT i danas 95% svoje proizvodnje plasira na američko i zapadno-evropsko tržište, te da je to isključiva Vaša zasluga i zaposlenih radnika SL IAT-a, smatramo da budućnost Industrije alata mora i dalje ostati u Vašim i našim rukama", kaže se u saopštenju.

Dalje navode da izražavaju zahvalnost Draškovićevu zbog njegove, više nego humane, ponude da svoje akcije pokloni radnicima SL IAT-a, Sindikalne organizacije SL IAT.

"Izražavamo svoju zahvalnost i poštujemo Vaš visokomoralni čin, ali Sindikalne organizacije su jedinstvene u stavu da zaposleni neće prihvatiti Vašu odluku o poklanjanju akcija, jer je smatramo nepoštenom prema svemu onom što ste uradili za SL IAT u proteklih 14 godina". kaže se u saopštenju Sindikata.

Prema tom saopštenju, Sindikat zahtijeva od Vlade RS, IRB-a, Komisije za hartije od vrijednosti, Ministarstva finansija da se angažuju na konačnom zatvaranju ugovora o privatizaciji shodno preuzetim obavezama, protokolima i dogovorima kojih je u proteklih 14 godina bilo i suviše.

"Svjesni činjenice da svoje obaveze prema IAT-u i zaposlenima uredno izvršavate, zahtjevamo od gore navedenih da preduzmu mjere i radnje u cilju daljeg nesmetanog poslovanja SL IAT-a koje ne mogu i smiju biti na štetu radnika i naših porodica.

Sindikalne organizacije SL IAT zahtijevaju da se pitanje zatvaranja privatizacionog ugovora, shodno i naprijed navedenom, završi do 01.01.2021. godine te da Industrija alata Trebinje nesmetano nastavi svoju proizvodnju, proširenje kapacita i osavrenjenja mašinskog parka, te nastavi svoju društveno odgovornu politiku koju provodi u okviru svog kolektiva, ali i šire društvene zajednice", kaže se u saopštenju i dodaje:

- Želimo da poručimo poručimo svima koji pokušavaju da raznim insinuacijama i manevrima naruše ugled Industrije alata Trebinje i Vaše poslovne ličnosti ili dovedu do narušavanja poslovanja ovog preduzeća da to sigurno nećemo dozvoliti. Zato gospodine Predsjedniče pozivamo i Vas da još jednom uz našu punu podršku učinite napor da dođe do zatvaranja privatizacionog ugovora.

Zahvaljujući se na ponuđenim akcijama želimo da istaknemo da Industrije alata bez Vas - ne bi bilo juče, kao što je ne bi bilo danas, kao što je ne bi bilo i u budućnosti.

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Zvornik

02.12.2020 13:59

Kakav gospodin!!!Poklanja akcije a samim tim motivise te radnike da bolje i jace rade.E neka se i ovo desilo u Republici Srpskoj.Moj poslodavac ne da ni 50KM za Bozic (a ima preko 100 radnika).Ali ima da se siri na muziku uzivo...

ODGOVORITE
Name

Borac

02.12.2020 18:09

Ovom covjeku ste okrenuli ledja na izborima. Eto vam luke,taMindzije,mazalice i zunica neka vam daju po kilu brasna i toalet papir.

Name

re

03.12.2020 09:39

Radnici neće akcije preduzeća koje su stvarali nakon što je privatizovano i nepošteno dato u ruke jednom čoveku, radnici bi više voleli da budu robovi jednog robovlsnika nego da budu suvlasnici u preduzeću.

Name

Coa

02.12.2020 14:05

Gdje ste bili na ovim izborima, što niste glasali za Draškovića i svoja radna mjesta? Ah da, glasala vas je većina za Crvene, sad molite Luku da vam da platu! Tako to biva kad odrasli ljudi vjeruju u Miline bajke a ne svojim ocima!

ODGOVORITE
Name

Netreba

02.12.2020 14:51

Da mole ni Luku, ni crvene, ni plave, ni Draskovica . radnici rade i dobijaju platu, a ne milostinju, a naravno i vlasniku donose profit.

Name

Posledica

02.12.2020 14:12

Ponuđeni, odbili, ajde zbogom slijedi katanac pa kod Luke po paketić.

ODGOVORITE
Name

ZA POSLJEDICA

02.12.2020 14:57

BRAVO ZA KOMENTAR.

Name

Tvrda linija

02.12.2020 17:16

Zatvori sve u Hercegovini i pređi sa firmama u Federaciju,mi srbi smo sve sem radnici,na žalost tako je,ukucajte bilo šta na Pik ba kod nas u RS ništa i ako ima 30 posto skuplje,a u Federaciji od igle do lokomotive.Ovi iz vlasti samo uzimaju tendere a sve izvođači radova iz Federacije a oni se papreno uplusali,tako se voli budžet i RS,majku vam j.....lopovsku i sektašku,unazadili ste nas 100 godina a sve zbog svog interesa.

Name

Miroslav

02.12.2020 14:14

Poklonite akcije Prointeru I njegovom gazdi , posto je on uspjesan privrednik I da stavi alate na noge.

ODGOVORITE
Name

Radiša

02.12.2020 15:07

E kakav narod, molite sad a Dodika glasate ,g,,a

Name

JOKSIM

02.12.2020 14:36

Bice vam bolje sa Lukom Petrovic. Glasali ste za njega,sta sad hocete?!

ODGOVORITE
Name

ERO

02.12.2020 14:42

Posto je sve ovo vezano za rezultate izbora meni nije jasno za koga su glasali cca 2000 radnika zaposlenih kod Draskovica + 5 - 6000 clanova njihovih porodica. Ako su vam ovi "crveni" uspjeli pokrasti toliko glasova onda im cestitajte i ne izlazite vise na izbore.

ODGOVORITE
Name

Milko

02.12.2020 18:06

Posao ce vam obezbijediti onaj za koga ste glasali. Sad svi kod Luke pa neka vas on vodi. Cuj pameti, nema buducnosti bez Draskovica ali cemo ipak glasati za crvenu sektu.

ODGOVORITE