Почиње скупштина о програму и саставу нове владе

Данас би требало да почне тродневна сједница Скупштине Црне Горе, на којој ће мандатар за састав нове владе Здравко Кривокапић образлагати програм.

Регион 02.12.2020 | 07:44
Почиње скупштина о програму и саставу нове владе

Три мјесеца од избора Скупштина Црне Горе дочекује посланике, на сједници, на којој ће се гласати о програму и саставу 42. црногорске Владе, подсјећа РТС.

У парламенту кажу да су технички капацитети у пленарној сали побољшани, а због великог интересовања посланика за расправу, договорено је да сједница траје три дана.

Експозе и састав владе, мандатар Здравко Кривокапић посланицима је доставио у понедељак, а представиће га и данас на почетку сједнице.

Договорено је да потом предсједници посланичких клубова имају уводна излагања по 10 минута, без права на коментаре или реплике.

Након тога, такође по 10 минута, посланици имају право да говоре о предложеном програму и саставу владе, с тим што ће у том дијелу бити омогућене реплике и коментари.

Мандатар у том дијелу има право да одговори на свако излагање, или да то учини у завршној ријечи.

Нова влада бираће се усред епидемије корона вируса, па ће и то заседање протећи уз све епидемиолошке мјере.

У сали ће, током овог тродневног засједања, моћи да буде највише 30 посланика, осим када се гласа - и тада ће у сали бити сви.

Остали посланици на свој ред ће чекати у посланичким клубовима, а како сазнаје Телевизија Вијести, до уторка се нико није пријавио за учешће на даљину, што је Скупштина недавно обезбиједила, у случају да неко од посланика буде позитиван на корона вирус.

Предвиђено је да се првог дана ради од 12 до 20 сати, другог од 11 до 19 и трећег од 11 до када буде потребно.

Прије седнице, председник парламента Алекса Бечић примиће Кривокапића, а позив на сједницу упућен је и предсједнику државе Милу Ђукановићу.

(РТС)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бјелина

02.12.2020 06:59

Јака и стабилна СГ је гарант развоја и просперитета у цијелом региону!

ОДГОВОРИТЕ
Name

02.12.2020 07:31

НЕКА ВАМ ЈЕ СРЕТНО И БЛАГОСЛОВЕНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анас

02.12.2020 08:35

Сретно Кривокапицу! Сретно ЦГ! Са Бозијом помоци и васим родољубљем показацете свим ситним дусама прави пут опстанка друства и дрзаве...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софокле

02.12.2020 09:09

Неће дуго

ОДГОВОРИТЕ