Počinje skupština o programu i sastavu nove vlade

Danas bi trebalo da počne trodnevna sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić obrazlagati program.

Region 02.12.2020 | 07:44
Počinje skupština o programu i sastavu nove vlade

Tri mjeseca od izbora Skupština Crne Gore dočekuje poslanike, na sjednici, na kojoj će se glasati o programu i sastavu 42. crnogorske Vlade, podsjeća RTS.

U parlamentu kažu da su tehnički kapaciteti u plenarnoj sali poboljšani, a zbog velikog interesovanja poslanika za raspravu, dogovoreno je da sjednica traje tri dana.

Ekspoze i sastav vlade, mandatar Zdravko Krivokapić poslanicima je dostavio u ponedeljak, a predstaviće ga i danas na početku sjednice.

Dogovoreno je da potom predsjednici poslaničkih klubova imaju uvodna izlaganja po 10 minuta, bez prava na komentare ili replike.

Nakon toga, takođe po 10 minuta, poslanici imaju pravo da govore o predloženom programu i sastavu vlade, s tim što će u tom dijelu biti omogućene replike i komentari.

Mandatar u tom dijelu ima pravo da odgovori na svako izlaganje, ili da to učini u završnoj riječi.

Nova vlada biraće se usred epidemije korona virusa, pa će i to zasedanje proteći uz sve epidemiološke mjere.

U sali će, tokom ovog trodnevnog zasjedanja, moći da bude najviše 30 poslanika, osim kada se glasa - i tada će u sali biti svi.

Ostali poslanici na svoj red će čekati u poslaničkim klubovima, a kako saznaje Televizija Vijesti, do utorka se niko nije prijavio za učešće na daljinu, što je Skupština nedavno obezbijedila, u slučaju da neko od poslanika bude pozitivan na korona virus.

Predviđeno je da se prvog dana radi od 12 do 20 sati, drugog od 11 do 19 i trećeg od 11 do kada bude potrebno.

Prije sednice, predsednik parlamenta Aleksa Bečić primiće Krivokapića, a poziv na sjednicu upućen je i predsjedniku države Milu Đukanoviću.

(RTS)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bjelina

02.12.2020 07:59

Jaka i stabilna SG je garant razvoja i prosperiteta u cijelom regionu!

ODGOVORITE
Name

XL

02.12.2020 08:31

NEKA VAM JE SRETNO I BLAGOSLOVENO!!!

ODGOVORITE
Name

Anas

02.12.2020 09:35

Sretno Krivokapicu! Sretno CG! Sa Bozijom pomoci i vasim rodoljubljem pokazacete svim sitnim dusama pravi put opstanka drustva i drzave...

ODGOVORITE
Name

Sofokle

02.12.2020 10:09

Neće dugo

ODGOVORITE