Да сте видјели гдје је Диего умро, и ви бисте умрли

Диего Армандо Марадона је умро у сриједу, а сваким даном стижу нови детаљи о његовој смрти.

Фудбал 02.12.2020 | 07:21
Да сте видјели гдје је Диего умро, и ви бисте умрли

Државно тужилаштво у Аргентини је покренуло истрагу и дало је наредбу да се претражи кућа његовог личног љекара, извијестио је уред локалног тужилац.

Налог за претресом затражили су тужиоци из богатог предграђа Буенос Аиреса, Сан Исидра, а у недјељу га је потписао локални судија.

''Јуче, у суботу наставили смо с истрагом и прикупљањем доказа. Настављамо узимати изјаве од бројних особа, међу којима су и чланови родбине преминулог. Након прикупљених података и доказа, локално тужилаштво сматрало је потребним обавити претрес куће и ординације љекара Леополда Луqуеа'', стоји у саопштењу тужилаштва.

Марадонином љекару пријети затвор 

Леополд Луqуе, главни доктор Марадониног љекарског тима, налази се под истрагом због могућег убиства из нехата. Полиција му је упала у кућу и клинику те ће у наредним данима утврдити све околности Марадонине смрти.

Истрага је покренута након што су Марадонине кћерке довеле у питање лијекове који су преписани њиховом оцу. Марадонин адвокат затражио је хитно поступање како би се утврдило јесу ли доктори направили све што су могли.

Марадонин адвокат Матиас Мориа затражио је истрагу и због споре реакције хитне службе, којој је требало више од пола сата да стигне до славног ногометаша. Накнадно се показало да је возило могло доћи до Диега за само 11 минута.

Такође, аргентински медији пишу како је Леополд Луqуе, пар дана прије смрти, а само неколико дана након озбиљне операције Марадоне, отишао на веслање са славним фудбалером, умјесто да се бринуо за њега.

Луqуе и његовом тиму пријети оптужба за немар при вођењу рачуна о пацијенту те потенцијална оптужба за убиство из нехата.

Додатну тајновитост свему дала је и медицинска сестра која је у суботу признала да је лагала те да га није обишла и провјерила ујутро на дан смрти. Због тога се сумња да је Марадона био без икаквог љекарског надзора пуних 12 сати уочи своје смрти.

Како би заштитила фирму у којој ради, а која пружа кућну његу болесницима (Медидом), сестра је најприје рекла да је Марадона сам одбио преглед виталних знакова, али је послије признала да га је једноставно пустила да одмара.

Аргентински медији објавили нове мучне детаље

Осим свега наведеног, постављају се питања и зашто уз Марадону није био специјалистички тим 24 сата дневно, зашто у кући није постојао дефибрилатор те је ли Марадона уопште службено отпуштен из клинике у којој је оперисао мозак.

И док траје истрага, аргентински медији данас су објавили нове мучне информације о посљедњим данима великог Марадоне. Талијанска Ла Репубблица је пренијела неке од њих.

''Надзор је овдје кључна ријеч јер се чини да су сестре које су му додијељене учиниле премало да би помогле Марадони. У кући није имао нити пристојан WЦ тако да је морао употребљавати хемијски'', цитира Ла Репубблица.

Исти лист пише да је Марадони срце радило на само 38 посто капацитета те да му се повећало за два пута. Такође додају како је имао проблема с високим притиском који се није могао држати под контролом само лијековима.

''Да сте видјели гдје је Диего умро и ви бисте умрли'', изјавила је Марадонина бивша супруга Цлаудиа Виллафане. Њену реченицу је потврдио Осцар Руггери, Марадонин суиграч из репрезентације и велики пријатељ.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар