Лажне кинеске вакцине се продају на интернету

Дневни лист Ђорнале пише о томе да се на интернету могу наћи лажне кинеске вакцине по цени од 350 до 1.500 долара и да упозоравају Италијане да је то опасно и забрањено.

Свијет 01.12.2020 | 21:48
Лажне кинеске вакцине се продају на интернету

Директор царине Марчеко Минена рекао је за лист Стампа да је Италија појачала контролу бродова и авиона, а понајвише електронску трговину.

"Приметили смо да постоји опасност од дистрибуције кинеске вакцине коју, међутим, нису произвели званични кинески произвођачи и која је дата кинеским грађанима", наводи Минена.

Генерал Интерпола Јирген Сток изјавио је да је вакцина "течно злато" за црно тржиште. Бизнис инсајдер преноси да се на вебу могу наћи производи који немају везе са кинеском вакцином коју је произвео "Синовак" или "Синопфарм" и да су цене и десет пута веће од уобичајених у Кини, која се креће од 30 до 60 долара.

У многобројим интервјуима за штампу, Италијан Ђидо Раси, микробиолог који је пре неколико дана напустио место директора ЕМА после девет година, изјавио је да све те приче о вакцини која функционише 90 одсто или 95 одсто изгледају као нека кладионица.

Једина која ће, како каже, дати заиста зелено светло за производњу и дистрибуцију вакцине јесте ЕМА, која у последњем моменту може и да блокира до сада пронађене вакцине, како "Фајзерову", тако и ону из "Модерне" и све остале.

Италијански лист Панорама пише о томе да се већ неколико дана у Италији налази кинеска вакцина против короне и да ју је могуће купити од Кинеза у Риму.

Вакцина која се овде сматра илегалном јер није прошла тестирања која захтевају агенције ФДА – Америчка агенција за храну и лекове и ЕМА – Европска агенција за лекове.

Председник Удружења лекара региона Лацио Антонио Мађи обратио се јавности: "Већ недељама кружи прича да је могуће купити кинеску вакцину против короне преко интернета или у кинеским четвртима, а причајући са пријатељима и лекарима добио сам и потврду. Чак су ми и представници Кинеза рекли да су им се обратили многи Италијани са жељом да купе вакцину. Кинези који живе овде враћају се у земљу да би примили другу дозу и после долазе у Италију у којој ни ФДА ни ЕМА још званично нису одобриле ниједну понуђену вакцину."

Упозорава Италијане да не купују никакве вакцине под именом веро (како се назива кинеска вакцина) нити спутњик (име руске вакцине) која им се нуди илегално или преко интернета.

Државна царина Италије у сарадњи са Интерполом води акцију сузбијања овог феномена, пише Панорама.

(Б92)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

СКРБИЦ

02.12.2020 03:13

ЈЕЛ ТО ЛОПОВЦИНА КУМ СКРБИЦ КРЕНУО И У ИНТЕРНЕТ КРИМИНАЛ. САД С ВАКЦИНАМА. НАКО ФИРМА ИЗ СТАНА У МОНТЕ КАРЛУ.А НЕ МОЗЕ ЊЕМУ НИСТА ПРОМАЦИ. ДА НЕ УЗМЕ. ЈБО ГА КУМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васке

02.12.2020 04:57

Не би искључио могућност да код нас у БИХ додју неке сумњиве вакцине,купљење на црно и по багателним цјенама... Респиратори на пример...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика

02.12.2020 05:53

Знаци да постоји вакцина и да дјелује,док се купује.цуј док ови одобре,сигурно неку њихову.а ми док додјемо на ред,помријеце нас пола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

02.12.2020 08:04

КИНЕСКЕ СУ НАЈБОЉЕ , А НИСУ ЛОСЕ НИ ОНЕ СТО САМ УБО ПУТИНОВОЈ ЦЕРКИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

02.12.2020 09:43

Које су вакцине поуздане?!Брига њих за животе људи,важан је профит,иначе не би ниподаштавали кинеске и руске вакцине,него све остале поред наведених!Питам се,хоће ли народ икада употријебити свој мозак и схватити разлоге вакцинисања?!Очигледно неће,а сатанистима то итекако одговара.Кад постигну планиран број умрлих,нестат ће и короне(тровања изазваног вјештачким путем),а наша дјеца ће умирати на мукама!!!Имамо ли право дозволити да се то догоди?!НЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АнтиСкептик

03.12.2020 04:49

Боље ти гледај ста ти дјеца једу и дису вец годинама.Храну коју ова ''бајна'' дрзава увози и продаје по папреним цијенама у нормалним земљама сматрају биолоским орузјем.Квалитет зрака у зимском периоду, раван је бојном отрову и то никога не занима.Теорије завјере и јесу мамац за малоумне будале које тразе Масоне и Илуминате, док им мафија дефилује под носом.

Name

Боже драги

02.12.2020 10:39

Па ко ће купити вакцину на интернету? Није ваљда нико луд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ицх

02.12.2020 10:49

То се продаје оних 20 вакцина што су послате Србији

ОДГОВОРИТЕ