Србија размишља о новим мјерама за странце

Тешко да је, у вријеме када се у Србији из дана у дан руше најцрњи корона рекорди, некоме уопште до путовања, али свакако има и оних који из пословних или приватних разлога имају потребу да оду и изван граница. А то тренутно није нимало лак задатак.

Србија 01.12.2020 | 21:22
Србија размишља о новим мјерама за странце

За разлику од Србије која је практично скоро потпуно отворена према гостима из цијелог свијета, пошто је за улазак у Србију негативан ПЦР тест неопходан само онима који долазе из Хрватске, Бугарске и Румуније, путницима са српским пасошима је много теже да путују по иностранству, преноси Блиц.

Истина, посљедњих дана се и у Србији се увелико размишља о увођењу обавезног ПЦР теста за све који буду долазили, било да се ради о српским грађанима или странцима.

Подсјетимо, још од љетос се Србија нашла на црвеној листи Европске уније, што се није мијењало чак ни када је било скоро најмање заражених на 100.000 грађана на цијелом Старом континенту. А тако је и сада када се Србија налази међу најугроженијима.

У овом тренутку, према подацима Министарства спољних послова, грађани Србије без обавезног ПЦР теста или евентуалног одласка у карантин, могу да путују у тачно 15 земаља широм свијета.

За неке од њих су потребне визе, за неке обичан здравствени преглед, за неке обавезно здравствено осигурање, а за неке само пријава са комплетним подацима о мјесту и разлогу вашег боравка. А за неке ни то.

Дакле, грађани Србије без тестирања могу да путују у земље у комшилуку попут БиХ, Албаније, Бугарске или Сјеверне Македоније, али и на знатно егзотичније дестинације какве су Турска, Бразил, Јамајка, Колумбија, Костарика, Мексико, Оман, Палау, Пакистан, Судан и Централноафричка република.

Подсјетимо, са преко 1.100 заражених на 100.000 грађана Србија се налази тренутно међу пар најугроженијих земаља у Европи, тако да о неком ублажавању рестрикција наредних мјесеци не треба ни да размишљамо.

Једино што би до краја године могло да се промијени то је евентуална одлука Владе Србије да се ограничи улазак у нашу земљу, односно да се уведе обавеза негативног ПЦР теста. И то како за странце, тако и за грађане Србије.

(Блиц)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Зналац

01.12.2020 20:59

Мозе и у Танзанију да се путује без ПЦР теста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

01.12.2020 21:20

Бас и могу да путују... јадно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данас

02.12.2020 07:48

Гдје ти мозес кази нам

Name

Смислов

02.12.2020 05:09

Само нека кафане не затварају, мислим због пензија за баке и деке. Пред изборе подијељено је по 100 Еура, укупно 600 милиона Еура. Као помоћ у вези пандемије, у ствари куповина гласова. Гдје је запео економски тигар?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

02.12.2020 07:36

Тако је,к...би добили по 100 еур да нису избори били.А сад кука на сав глас,као не смије због економске стабилности дрзаве уводити ванредно стање.И стезаце реални сектор до максимума,али их неце скроз затварати да не би исли на терет дрзаве.А и овако их треба тузити јер су својим мјерама довели до губитка у пословању,па самим тим је ред да то и надокнаде.

Name

кики

02.12.2020 09:11

Лако је Србији , она је најбоља у еуропи....има 15 мулијарди евре залихе и 6 тона злата 14 карат...ста це мо ми јадници, ни герме немамо.

Name

Курдија

02.12.2020 09:38

Па да,,сад це Нова Година,Бозиц.Не дајте нам да идемо својим куцама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

02.12.2020 09:51

СРБИЈА ЈЕ ОДУВИЈЕК БИЛА ТРН У ОКУ ЗАПАДУ,И ТО ЋЕ И ОСТАТИ!САМО МИ НИЈЕ ЈАСНО ЗАШТО НИШТА НЕ ЧИНЕ У СВОЈУ КОРИСТ,НЕГО СВОЈЕ И ЖИВОТЕ НАЈМИЛИЈИХ СЕРВИРАЈУ НА ТАЦНИ САТАНИЗОВАНОЈ ВЛАСТИ?!ЉУДИ,ИМАТЕ ЛИ МОЗГА?!!! ЗАШТО ТО СЕБИ РАДИТЕ?! ЗАШТО СЕ НЕ ОРГАНИЗУЈЕТЕ ДОК ЈОШ НИЈЕ ПРЕКАСНО ДА СЕ СПАСИТЕ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

04.12.2020 05:42

БРАВО ИМЕЊАЦЕ кики СРБИЈА ЈЕ ЗАДЊА РУПА НА СВИРАЛИ У ЕУРОПИ А ПОНЕКОЈ БУДАЛИ У РС МОЗЕС ПРОДАВАТИ ПРИЦЕ О ВРЕЦАМА И ТОНАМА ЗЛАТА .

ОДГОВОРИТЕ