Одликовања постхумно додијељена љекарима

- Предсједник Србије Александар Вучић уручио је данас одликовања члановима породица десет постхумно одликованих љекара и медицинског особља поводом Дана примирја у Првом свјетском рату.

Србија 01.12.2020 | 13:08
Одликовања постхумно додијељена љекарима

Златном медаљом за заслуге одликовани су професор на Катедри за хирургију Медицинског факултета у Београду Драган Марковић, који је радио у Клиничком центру Србије и начелник Поликлиничке службе Клинике за пулмологију Клиничког центра Србије Владимир Жугић, саопштила је прес служба предсједника Србије.

Исто одликовање постхумно је додијељено и специјалисти гинекологије са акушерством у Дому здравља у Нишу Биљани Натић Љумовић, шефу урологије у Општој болници у Ћуприји Горану Иванковићу и специјалисти ортопедије у Општој болници у Чачку Војкану Шулубурићу. Васићу.

Златном медаљом за заслуге одликовани су и специјалиста интерне медицине из Варварина Мирослав Васић, специјалиста за плућне болести из Варварина Драгослав Арсић и стоматолог из Београда Мирослав Јовановић.

Одликовани су и предсједник Удружења за регенеративну медицину и пролотерапију Србије доктор Милан Милеуснић и медицинска сестра из Дома здравља у Сједници Славица Гујаница.

Због епидемиолошке ситуације, одликовања су уручена у складу са препорукама надлежних органа о броју људи у затвореном простору.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хах

01.12.2020 16:14

Како муља рају,Цуј одликовања,дај идиоте људима новцане награде каква с.ања и одликовања .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

01.12.2020 17:48

Бас имамо цудан менталитет.Зиве тјерамо из дрзаве,а мртве одликујемо.Једино код нас те примјете тек када умрес док си зив нико те не примецује,а ако те примјете онда пљују по теби.