Odlikovanja posthumno dodijeljena ljekarima

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja članovima porodica deset posthumno odlikovanih ljekara i medicinskog osoblja povodom Dana primirja u Prvom svjetskom ratu.

Srbija 01.12.2020 | 13:08
Odlikovanja posthumno dodijeljena ljekarima

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su profesor na Кatedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Beogradu Dragan Marković, koji je radio u Кliničkom centru Srbije i načelnik Polikliničke službe Кlinike za pulmologiju Кliničkog centra Srbije Vladimir Žugić, saopštila je pres služba predsjednika Srbije.

Isto odlikovanje posthumno je dodijeljeno i specijalisti ginekologije sa akušerstvom u Domu zdravlja u Nišu Biljani Natić Ljumović, šefu urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji Goranu Ivankoviću i specijalisti ortopedije u Opštoj bolnici u Čačku Vojkanu Šuluburiću. Vasiću.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su i specijalista interne medicine iz Varvarina Miroslav Vasić, specijalista za plućne bolesti iz Varvarina Dragoslav Arsić i stomatolog iz Beograda Miroslav Jovanović.

Odlikovani su i predsjednik Udruženja za regenerativnu medicinu i proloterapiju Srbije doktor Milan Mileusnić i medicinska sestra iz Doma zdravlja u Sjednici Slavica Gujanica.

Zbog epidemiološke situacije, odlikovanja su uručena u skladu sa preporukama nadležnih organa o broju ljudi u zatvorenom prostoru.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hah

01.12.2020 16:14

Kako mulja raju,Cuj odlikovanja,daj idiote ljudima novcane nagrade kakva s.anja i odlikovanja .

ODGOVORITE
Name

Nenad

01.12.2020 17:48

Bas imamo cudan mentalitet.Zive tjeramo iz drzave,a mrtve odlikujemo.Jedino kod nas te primjete tek kada umres dok si ziv niko te ne primecuje,a ako te primjete onda pljuju po tebi.