Хонг Конг ограничио окупљања на двије особе

Хонг Конг је данас пооштрио ограничења чији је циљ сузбијање пораста броја случајева корона вируса тако што је ограничио окупљања на највише двије особе, затворио караоке салоне и центре за игре и наредио већини државних службеника да раде од куће.

Свијет 30.11.2020 | 17:03
Хонг Конг ограничио окупљања на двије особе

Како пише Тхе Гуардиан, мјере се надовезују на јуче најављена ограничења због којих ће све школе бити затворене током остатка године.

"Центри за игре, караоке салони и базени затварају се од сриједе, а јавни службеници, осим оних који пружају хитне услуге, остаће код куће. Тематски парк Оцеан Парк и Диснеyланд такође ће бити затворени. Теретане и спортски центри остаће отворени, али само за највише двије особе одједном, док ће салони за масажу и љепоту и даље радити. Биће врло критично у наредне двије седмице и надам се да ће људи из Хонг Конга остати толерантни", рекла је челница Хонг Конга Царрие Лам.

Радно вријеме ресторана такође ће бити скраћено, а неће бити дозвољено више од двије особе за столом. Забрана окупљања такође ће бити ограничена на двије особе, у односу на четири особе како је било прије ових нових мјера.

Барови у Хонг Конгу већ су затворени, али неки од њих покушавају заобићи ​​правила постављањем тањира и прибора за јело, како би инспекција помислила да послужују храну.

Хонг Конг је до сада у великој мјери успио избјећи пандемију која је погодила све веће градове широм свијета, иако су ограничења кретања узроковала фрустрацију код неких власника предузећа и становника.

У Хонг Конгу је данас забиљежено 76 нових случајева заразе корона вирусом, те је укупан број заражених повећан на 6.300 од почетка пандемије, уз 109 смртних случајева. Хонг Конг има 7,4 милиона становника.

Казне за кршење нових правила биће око 380 еура, јавља Гуардиан.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Андриц

30.11.2020 17:59

Ма није проблем,затворите све,само надокнадите губитке.А ако нецете,е онда не мозете одлуцивати о мојој судбини.Ебе се владама дрзава за реални сектор.Засто не смање плате на минимум у јавном сектору па не подијеле реалном сектору.Е онда моземо прицати о постивању мјера.Гамади једна обицна...

ОДГОВОРИТЕ