Hong Kong ograničio okupljanja na dvije osobe

Hong Kong je danas pooštrio ograničenja čiji je cilj suzbijanje porasta broja slučajeva korona virusa tako što je ograničio okupljanja na najviše dvije osobe, zatvorio karaoke salone i centre za igre i naredio većini državnih službenika da rade od kuće.

Svijet 30.11.2020 | 17:03
Hong Kong ograničio okupljanja na dvije osobe

Kako piše The Guardian, mjere se nadovezuju na juče najavljena ograničenja zbog kojih će sve škole biti zatvorene tokom ostatka godine.

"Centri za igre, karaoke saloni i bazeni zatvaraju se od srijede, a javni službenici, osim onih koji pružaju hitne usluge, ostaće kod kuće. Tematski park Ocean Park i Disneyland takođe će biti zatvoreni. Teretane i sportski centri ostaće otvoreni, ali samo za najviše dvije osobe odjednom, dok će saloni za masažu i ljepotu i dalje raditi. Biće vrlo kritično u naredne dvije sedmice i nadam se da će ljudi iz Hong Konga ostati tolerantni", rekla je čelnica Hong Konga Carrie Lam.

Radno vrijeme restorana takođe će biti skraćeno, a neće biti dozvoljeno više od dvije osobe za stolom. Zabrana okupljanja takođe će biti ograničena na dvije osobe, u odnosu na četiri osobe kako je bilo prije ovih novih mjera.

Barovi u Hong Kongu već su zatvoreni, ali neki od njih pokušavaju zaobići ​​pravila postavljanjem tanjira i pribora za jelo, kako bi inspekcija pomislila da poslužuju hranu.

Hong Kong je do sada u velikoj mjeri uspio izbjeći pandemiju koja je pogodila sve veće gradove širom svijeta, iako su ograničenja kretanja uzrokovala frustraciju kod nekih vlasnika preduzeća i stanovnika.

U Hong Kongu je danas zabilježeno 76 novih slučajeva zaraze korona virusom, te je ukupan broj zaraženih povećan na 6.300 od početka pandemije, uz 109 smrtnih slučajeva. Hong Kong ima 7,4 miliona stanovnika.

Kazne za kršenje novih pravila biće oko 380 eura, javlja Guardian.

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Andric

30.11.2020 18:59

Ma nije problem,zatvorite sve,samo nadoknadite gubitke.A ako necete,e onda ne mozete odlucivati o mojoj sudbini.Ebe se vladama drzava za realni sektor.Zasto ne smanje plate na minimum u javnom sektoru pa ne podijele realnom sektoru.E onda mozemo pricati o postivanju mjera.Gamadi jedna obicna...

ODGOVORITE