У Српској до сада КОВИД 19 имало скоро 1900 ђака

Од почетка епидемије у Српској, вирус корона потврђен је код 824 основца и 1.074 ученика средњих школа.

Република Српска 30.11.2020 | 08:50
У Српској до сада КОВИД 19 имало скоро 1900 ђака

Ђачка популација чини 6,3 одсто од укупног броја зараженог становништва у Српској, током протеклих девет мјесеци.

Према посљедњм подацима Министарства просвјете и културе РС, у основним школама тренутно је регистровано 105 активних случајева заразе, а у средњим школама 119.

Из ресорног инистарства поручују да је ситуација у школама задовољавајућа и да се настава до краја полугодишта може нормално одвијати у свим основним и средњим школама, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

Подсјетили су да је у протеклих мјесец дана, 12 основних школа, од којих седам у Требињу, наставу изводило на даљину, као и да би све те школе требало од данас да часове наставе у учионицама. Сва дјеца која се налазе у изолацији наставу могу да прате путем интернета или на програму РТРС-а.

Директори школа и кризни штабови локалних заједница могу да поднесу иницијативу Министарству просвјете о обустави наставе у школама за одређен период и прелазак на онлајн наставу уколико сматрају да то диктира епидемиолошка ситуација.

Министарка просвјете Наталија Тривић прецизирала је да ће током зимског распуста, до 21. јануара, пратити епидемиолошку ситуацију и процијенити да ли је након тога вријеме да се ученици врате у школске клупе или ће зимски распуст бити продужен.

Према подацима Института за јавно здравство РС, у Српској је у протекла два дана вирус корона потврђен код још 452 грађана. Ради се о 239 мушких и 213 женских особа, од којих је 74 млађе.

Највише новозаражених – 107 особа је из Бањалуке, а слиједи Бијељина са 67 обољелих. Од вируса корона, нажалост, преминуло је 44 људи, 27 мушких и 17 женских особа средње и старије животне доби од којих је осам из Бањалуке.

(Српскаинфо) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Крајишник

30.11.2020 08:52

А да није сезонска грипа?СЗО је рекла да дјеца не могу оболијеват од Короне шта је сад?! Само ме интересује како више у Вухану нема ни заражених ни обољелих ни умрлих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мј.

30.11.2020 11:36

Кина вец одавно примјењује технологију препознавања лица па и у Вухану.Ти оболис у Вухану од цороне и додјес код доктора а он лијепо иде на препознавање лица и ако си игдје у цијелој кини крсио Цовид-мјере он ти према степену потребног лијецења уруци рацун за лијецење који морас унапријед платити.Ако неплатис од лијецења ниста а и нема те у статистици обољелих од короне.Зато сви постују мјере а када би се и код нас то увело за 14-21 дан неби висе било обољелих.

Name

ре министарска

30.11.2020 09:17

Склини се са оцију народа са својом неписменосцу јер их додатно иритирас и слабис им имунитет.Ти си срамота образовања РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хихи

30.11.2020 15:39

А не привате колко је професора И наставника заразено.Дјеца оду у сколу Па само имају два цаса због одсуства наставног кадра

ОДГОВОРИТЕ