U Srpskoj do sada KOVID 19 imalo skoro 1900 đaka

Od početka epidemije u Srpskoj, virus korona potvrđen je kod 824 osnovca i 1.074 učenika srednjih škola.

Republika Srpska 30.11.2020 | 08:50
U Srpskoj do sada KOVID 19 imalo skoro 1900 đaka

Đačka populacija čini 6,3 odsto od ukupnog broja zaraženog stanovništva u Srpskoj, tokom proteklih devet mjeseci.

Prema posljednjm podacima Ministarstva prosvjete i kulture RS, u osnovnim školama trenutno je registrovano 105 aktivnih slučajeva zaraze, a u srednjim školama 119.

Iz resornog inistarstva poručuju da je situacija u školama zadovoljavajuća i da se nastava do kraja polugodišta može normalno odvijati u svim osnovnim i srednjim školama, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Podsjetili su da je u proteklih mjesec dana, 12 osnovnih škola, od kojih sedam u Trebinju, nastavu izvodilo na daljinu, kao i da bi sve te škole trebalo od danas da časove nastave u učionicama. Sva djeca koja se nalaze u izolaciji nastavu mogu da prate putem interneta ili na programu RTRS-a.

Direktori škola i krizni štabovi lokalnih zajednica mogu da podnesu inicijativu Ministarstvu prosvjete o obustavi nastave u školama za određen period i prelazak na onlajn nastavu ukoliko smatraju da to diktira epidemiološka situacija.

Ministarka prosvjete Natalija Trivić precizirala je da će tokom zimskog raspusta, do 21. januara, pratiti epidemiološku situaciju i procijeniti da li je nakon toga vrijeme da se učenici vrate u školske klupe ili će zimski raspust biti produžen.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, u Srpskoj je u protekla dva dana virus korona potvrđen kod još 452 građana. Rаdi sе о 239 muških i 213 žеnskih оsоba, оd kојih је 74 mlаđе.

Najviše novozaraženih – 107 osoba je iz Banjaluke, a slijedi Bijeljina sa 67 oboljelih. Od virusa korona, nažalost, preminulo je 44 ljudi, 27 muških i 17 žеnskih оsоbа srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi оd kојih је оsаm iz Bаnjаlukе.

(Srpskainfo) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

30.11.2020 09:52

A da nije sezonska gripa?SZO je rekla da djeca ne mogu obolijevat od Korone šta je sad?! Samo me interesuje kako više u Vuhanu nema ni zaraženih ni oboljelih ni umrlih!

ODGOVORITE
Name

Mj.

30.11.2020 12:36

Kina vec odavno primjenjuje tehnologiju prepoznavanja lica pa i u Vuhanu.Ti obolis u Vuhanu od corone i dodjes kod doktora a on lijepo ide na prepoznavanje lica i ako si igdje u cijeloj kini krsio Covid-mjere on ti prema stepenu potrebnog lijecenja uruci racun za lijecenje koji moras unaprijed platiti.Ako neplatis od lijecenja nista a i nema te u statistici oboljelih od korone.Zato svi postuju mjere a kada bi se i kod nas to uvelo za 14-21 dan nebi vise bilo oboljelih.

Name

re ministarska

30.11.2020 10:17

Sklini se sa ociju naroda sa svojom nepismenoscu jer ih dodatno iritiras i slabis im imunitet.Ti si sramota obrazovanja RS.

ODGOVORITE
Name

Hihi

30.11.2020 16:39

A ne private kolko je profesora I nastavnika zarazeno.Djeca odu u skolu Pa samo imaju dva casa zbog odsustva nastavnog kadra

ODGOVORITE