Расту задужења БиХ, власти се не одричу луксуза

Власти у БиХ, на свим нивоима, свакодневно се задужују. Да ли актуелна власт у БиХ може опстати само уз финансијску помоћ и кредите међународне заједнице?

Босна и Херцеговина 29.11.2020 | 21:20
Расту задужења БиХ, власти се не одричу луксуза

Недавну посјету европског комесара за проширење Жосефа Бореља, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик искористио је да моли за финсијску помоћ. Он тврди да ће без тога у БиХ доћи до погоршања политичке ситуације.

"Нико не помиње раднике, привреду... Не интересује их то као треће око. Када причају онда је све идеално, а онда мољакају паре. То су нечије паре, неких пореских обвезника који би такође вољели да знају како их то ови овдје троше", каже за БН ТВ економиста Светлана Ценић.

Економиста Славиша Раковић додаје да су главни генератори у БиХ трговина, буџет и банкарски сектор.

"Реални сектор је скрајнут, он не учествује у креирању у БДП-а довољно", напомиње Раковић.

Оно што више никога и не чуди, али би нас требало све да забрине, јесте чињеница да се властодршци у БиХ ни у вријеме највеће економске кризе на одричу луксуза на који су навикли.

"Само дај паре да ми трошимо... Намјештај, слике, па госпођи предсједници још једно три аутомобила. Нека узме пет аутомобила јер ћемо ми прије да схватимо које смо будале", каже Ценићева.

До када ће грађани трпјети ову очито бахату и растрошну власт никоме није јасно. Они који мисле да треба и мора бити другачије одлучили су да напусте БиХ. За коју годину, ако се овако настави, политичари неће имати ни коме да владају.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Матеј

29.11.2020 20:38

Сваке двије године нове лимузине, што је врхунски безобразлук а немамо појма гдје завршавају "старе" црне лимузине. Знајући да безобразлук нема краја претпоставка је да иде на тајне лицитације и привилеговани постају нови власници за багателну цифру. Багра коју треба на следећим изборима шутнути у тур.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

29.11.2020 20:40

Нема јавног предузеца које није задузено,и јос сваке године узимају нови кредит.А власт им то дозвољава,умјесто да смјене директоре истих тих предузеца док не додје неко ко зна и умије.Али,јбг,гласацко тијело је гласацко тијело.Е зато њима треба кредит од ММФ-а,а не да би погурали привреду и реални сектор.Драско,рези све одреда,банкротирали дабогда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

29.11.2020 21:07

Нека зиве раскосно све је то народ заслузијо и јос увијек гласају за њих да су само слусали Вукановица ста је све изњео у вези њихових лоповлука нормалном је доста да висе никад не гласа за ту лоповску власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.11.2020 23:59

Тачно задужују народ да би се они нахапали.