Власт надлежности градоначелника преноси на комисију

Измјенама три закона, на којима владајућа коалиција у Републици Српској ради, брише се надлежност градоначелника и начелника у РС да предлажу именовања и смјене начелника одјељења у градским и општинским управама.

Република Српска 27.11.2020 | 13:24
Власт надлежности градоначелника преноси на комисију

Умјесто њих то би требала да ради комисија за избор и именовање која, поред тога, добија и надлежност за предлагање састава управних одбора и директора градских/општинских установа.

Као што је ЦАПИТАЛ објавио власт ради на измјени Закона о локалној самоуправи како би улогу оних којима је народ указао повјерење, а који притом нису чланови СНСД-а, свела на минимум.

Потврђују то и радне верзије приједлога измјена сета закона који су припремљени с намјером да буду усвојени по хитном поступку. Приједлози су у посједу портала ЦАПИТАЛ, а показују у којем смјеру је владајућа већина спремна да иде како би владала и даље у локалним заједницама у којима је на претходним изборима изгубила руководеће позиције.

Закон о локалној самоуправи 

Предложеним измјенама Закон о локалној самоуправи мијења се у свега двије одредбе.

Омогућује се скупштини јединице локалне самоуправе да именује и разрјешава секретара скупштине и начелника одјељења односно службе на приједлог комисије надлежне за избор и именовање.

Другом измјеном закона брише се надлежност градоначелника односно начелника општине да предлаже именовање и разрјешава начелника одјељења или службе.

„Имајући у виду да ће након спроведених локалних избора у већем броју јединица локалне самоуправе доћи до ситуације да је градоначелник/начелник општине изабран подршком политичких опција које немају већину у скупштини јединице локалне самоуправе, постоји опасност да због политичког ривалства дође до отежаног функционисања органа јединица локалне самоуправе, а самим тим и до нарушавања права и интереса грађана. Стога је доношење овог закона у општем интресу грађана“, наведено је образложењу за доношење закона по хитном поступку.

Занимљиво је да владајућа коалиција тврди да градоначелника/начелника није бирао народ већ „политичке опције“.

Закон о систему јавних служби

И у овом закону мијењају се само два члана. Првим се скупштини општине/града омогућује да именује и разрјешава управни одбор установе који је оснивач или суоснивач на приједлог комисије за избор и именовање.

А другом измјеном је прописано да директора општинске/градске установе именује скупштина, такође на приједлог комисије за избор и именовање.

Разлог за измјену овог закона је истовјетан као и образложење за претходни закон.

Закон о службеницима и намјештеницима у органима јединица локалне самоуправе
У овом закону владајућа коалиција морала је само да прилагоди једну одредбу, како би закон ускладила са претходна два закона која мијења.

Измјеном се омогућује да након престанка мандата начелнику одјељења или службе, скупштина на приједлог комисије надлежне за избор и именовање до окончања поступка именовања начелника, именује в.д. начелника, а најдуже за период до 90 дана.

Хитни поступак се изјаловио?

План је био да се измјена наведеног сета закона, по хитном поступку, нађе већ на првој идућој сједници Народне скупштине, која је заказана за уторак, 1. децембар.

Међутим, изгледа да је власт од тога одустала након бурне реакције јавности па, иако се Влада не оглашава, преко страначких војника шаље поруке да закона неће бити по хитном поступку.

Истичу да ће се сачекати формирање новог Савеза општина и градова, који би заједно са клубовима посланика и Владом ушао у измјену закона.

Подсјећамо, предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је, након што су објелодањени резултати избора, како ће се путем измјена одређених докумената тражити начин да се у Бањалуци и Бијељини овлада свим елементима управљања како би ове локалне заједнице, како је навео, несметано функционисале.

Новоизабране градоначелнике Бањалуке Драшка Станивуковића и Бијељине Љубишу Петровића Додик је оцијенио као сметњу, искључивши било какав облик сарадње скупштинске већине, коју његова странка има у оба града, са градоначелницима.

“Успут да вам кажем, без обзира колико било арогантно или не, уколико нешто остане ван надлежности скупштине промјенићемо и закон и статут и то ставити под надлежност скупштине”, казао је тада Додик.

(Цапитал)

Коментари / 87

Оставите коментар
Name

Зис

27.11.2020 12:31

Па ово једино да се народ дигне и понесе мотке....Изгледа да другације не мозе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сергеј

27.11.2020 13:21

Ма овај мали је додик јуниор. Врти национализам јер то код стоке пали. То гооври висе о нама него њима.

Name

лелеее

27.11.2020 13:50

за власт и мало ћара Србин ће да прода све. Човјек којег је српски народ подржавао само, али баш САМО, због његове реторике према БиХ и Бошњацима муслиманима се сада окренуо против тог истог српског народа који му је давао безрезерву подршку. Овај приједлог измене закона је страшан да страшнији не може бити, овакав политички "терор" можда постоји у неким државицама гдје су војне хунте на власти

Name

д

27.11.2020 14:20

Може нека промјени али под једним условом, нови локални избори јер народ није знао да ће законодавци ако изгубе мјењати, а ако неће онда барикаде према појединим дјеловима и институцијама. Доста више.

Name

БЛ

27.11.2020 14:28

Не могу да повјерујем да су толико без мозга да донесу овакав скандалозан и противуставан закон и изазову општу побуну током пандемије. Почињем да сумњам да је све ово неки договор измедју Додика и странаца и да мора из неког разлога бити склоњен. Нико са 3 грама мозга ово не би радио јер се ради о политичком самоубиству.

Name

Болест

27.11.2020 14:36

Није болест све што боли,само ми није јасно како "људи" који подржавају овог међеда могу мирно да спавају,шта је то што их тјера да иду за мазгом и лудаклом.Осим финансија наравно,ал таквих ке 10%,шта је са осталим,боје ли се Бога?

Name

ре лелеее

27.11.2020 15:08

Додик висе не зна ни гдје ни у ког удара. Јос мало па це му, у његовој глави, сви постат непријатељи. И ако додје до протеста, он би био у стању да нареди полицији и зандармерији да пуца на народ.

Name

цхристос

27.11.2020 15:33

У ХАПС И. ПРАВАЦ ГВАНТАМАНО....

Name

Букурешт

27.11.2020 16:08

Само Лаганице, Народе.!!

Name

који је дебил бурле

27.11.2020 17:08

Цуј у интересу градјана је да се непостује њихова изборна воља и укину овласти градонацелника којега су ти исти градјани изабрали на легалним изборима.тај закон мозе предлозити само онај који је психицки поремецен,а то је бурле.А исто тако тај закон мозе подрзати само онај који је исто поремецен у глави а изгледа сви су док само климају на птредлоге које доноси бурле луди.

Name

Бекријааа

27.11.2020 12:32

То је исто Милосевиц урадио кад је изгубио изборе, па га на крају народ скинуо са власти, и то улицом. Додика цека иста судбина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.11.2020 14:29

Сви на улице да протјерамо банду и лопове! Дозлогрдили су висе. Један сизофреницар малтретира милион људи.

Name

27.11.2020 12:34

САЧУВАЈ БОЖЕ ОВАЈ НАРОД ОД ОВОГА ЗЛА И ПОРОБЉАВАЊА ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови

27.11.2020 12:34

Ђукановић је пао због Закона. Додик ће пасти због Закона!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најве и обозавалац

27.11.2020 12:35

Ко губи мозе и да се љути, а кад се народ наљути цувај га се. Умислио цовјек да је свевисњи. Будимо се и ми ти себи кројис крај мој Бурле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дука

27.11.2020 17:16

Ђукановић какв год да је, годсподски је поднио пораз и ништа није мјењао, овај магарац мисли само на себе и његове полтроне.

Name

Адвокат Петковиц

27.11.2020 12:36

Нецувено је да се ВлаНецувено је да се Влада не огласава по питањима које законе припрема. Па они су у јавном интересу а не у приватном а заправо је обрнуто. Тацка В је циста лаз, нецувена, скандалозна, противуставна. У њој се помиње политицко ривалство као објективна цињеница. То је у нивоу Гебелсовских и аката нацистицке Њемацке. Какав Савез опстина и градова? То је неки нови, измисљени, противуставни ниво власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци странац

27.11.2020 13:43

Господине "одвјетнице" , неко са имало памети мозе да закљуци сто сте и ви као адвокат закљуцили. Рекламирајте се негдје другдје.

Name

ре Домаћи Странац

27.11.2020 14:33

Али то сам ја Петковић из странке црвени комби.

Name

разумио

27.11.2020 12:37

Овим цином су претходни избори за градонацелнике потпуно обесмисљени. Оцито је да Додик има велики страх од Станивуковица, али друга страна медаље је да овај Додиков криминал не смије проци без кривицне тузбе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

27.11.2020 12:38

Сви на улице! Доста је њихове страховладе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

27.11.2020 15:00

Излази висе па буци и хуци.

Name

СОКОЛОВИ

27.11.2020 12:38

Е рудоња,нецес јос дуго.Република Српска није твоја дједовина,и ниси је ти стварао лопуву један ,лопову!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па добро

27.11.2020 12:40

А сто онда бирамо градонацелнике?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

27.11.2020 12:42

Једина опција је градјански непослух и масовни протести да се скине ова багра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан бл

27.11.2020 12:44

Једном ријечју СРАМОТА. Мало су се заиграли. Јер стварно мисле да ће народ то прихватити. Градоначелнике су изабрали градјани и само их градјани могу смјенити у поступку опозива. Каква комисија за именовања ,ко су ти људи, ко им даје легитимитет? Да не спомињем да није коректно послије избора мијењати закон о локалној самоуправи. Ово није ни држава ни ентитет већ приватна прћија једног чивјека и групе људи око њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

27.11.2020 12:48

Мило је пао на закону о вјерским заједницама. Миле ће пасти на закону о самоуправи. Браћо из Србије, на вама је да Вучка причекате на зицер. Живјела слобода

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

27.11.2020 13:20

Због овога сам почео њемачки језик учити. Срам вас било лопови

Name

Луле

27.11.2020 13:43

Мисли Миле да је Лукача наорожао дугим цијевима, борбеним возилима и хеликоптерима, како би, по потреби ударили на народ, ако се побуни. Наоружао је полицију парама народа. Они народ не доживљавају својим и људским бићима. Нима је народ машинерија за богаћење. Потпуно свјесни да је народ задржао оружја из рата, пропорцијално су дооружали полицију. Превидјали су чињеницу да су полицајци дио народа. Садржајем овог текста жилим да их одвратим од подизања тензија, које провоцирају есколацију са несагледивим последицама.

Name

Дон Кихот

27.11.2020 15:45

Па и онда се полиција склонула кад је долазио на власт и сада би сигурно кад треба пасти,нису луди ићи против народа.

Name

Старина

27.11.2020 12:48

Народ излази на протесте и руши законе и власт,па нека тада тврде да је дрзавни удар

ОДГОВОРИТЕ
Name

револт

27.11.2020 12:48

И не одустала власт од те замисли.. Одмах би досли са свих страна да "развластимо" агапе и проинтер па онда даље. Све демократски сто казе сверцер цигара

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

27.11.2020 12:52

САД ЈЕ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК НА РЕДУ ДА НАПОКОН САСЈЕЧЕ ОВАЈ ДЕЦЕНИЈСКИ ТЕРОР НАД ОВИМ НАПАЧЕНИМ НАРОДОМ У РС ПА И ЦИЈЕЛОЈ БИХ. АКО ЈЕ МОГАО НЕКАДА СМЈЕНИТИ НИКОЛУ ПОПЛАШЕНА СМЈЕЊУЈ И САД. ЗАШТО СУ БИЛИ ИЗБОРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма какав

27.11.2020 13:44

Народна скупштина на приједлог владе доноси закон о промјени надлежности високог представника.По новом он има право само на протоколарне састанке и заједничке ручкове са представницима власти РС.У потпису,Господар свих институција РС: МД

Name

РЕ

27.11.2020 13:52

нема од тога ништа, он одлично ради задати посао

Name

Ванземаљац

27.11.2020 15:46

Ма будалу треба избацити доживотно из политике,човјек је психопата а има и папире од доктора,паметном доста.

Name

Бањалучанин, рођени

27.11.2020 12:52

Бурле је поражен у Бањалуци и Бијељини, па, попут рањене звијер, гледа како да сачува себе и покрадену и опљачкану имовину!!! ЗАТО ПРИЈЕТИ, ОТИМА НАДЛЕЖНОСТИ, РАЗВЛАШЋУЈЕ ПОБЈЕДНИКЕ ИЗБОРА И НЕ ПРИЗНАЈЕ ИЗБОРНУ ВОЉУ БАЊАЛУЧАНА И БИЈЕЉИНАЦА! Он би и покојног ћаћу продао ради свог интереса! НАРОДЕ, У ПАМЕТ СЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

27.11.2020 12:54

Бурле нема ти спаса.Пакуј се за буваре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

27.11.2020 12:57

Јој глупи народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

27.11.2020 13:03

Ово значи ПОЗИВ НА УСТАНАК ! Народ ће изаћи на улице јер пљачкашки режим нећу да трпим до 2022.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја није

27.11.2020 13:03

све у слузби народа ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеш мајсторе!

27.11.2020 13:03

Повријеђена сујета ће отјерати српски народ у АМБИС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катастрофа

27.11.2020 14:42

Нас сте истјерали,сад нас мучи носталгија а вас све остало.

Name

Ја

27.11.2020 14:43

Нема ово везе са српским народом. Ово је ненародни пљацкаски резим. Нас народ мора отјерати криминал али заститити своје интересе или хоцете да нас опет прегласају па да испадне да смо гинули дзаба.

Name

ОХР

27.11.2020 13:09

Мислите да це Инцко дозволити такве глупости. ОХР треба да даје потпору демократије а не да мирно гледа са стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.11.2020 13:56

Зар требамо некога цекати? Зар смо толике кукавице да пред дезертером сагињемо главу.

Name

Др. Харнага Шупчагић

27.11.2020 13:09

Сада би требало поништити изборе. Која је сврха гласања ? Донесите законе па лијепо на изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанка

27.11.2020 13:12

Додика треба смјенити, неће да се открије његов криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

27.11.2020 13:21

Или поштујте Закон који вам допушта да покренете опозив ако сте храбри, или ћете доживити ЦГзбог Закона

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМИСЛОВ

27.11.2020 13:36

Такав закон може смислити само неко потпуно поремећеног ума чијг глава тј.поткровље прокишњава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Безакоње

27.11.2020 13:39

Закон је оно сто додик мисли,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.11.2020 14:59

Тај сизофреник се годинама изивљава на народу. Опљацкао РС са кумовима и улизицама, раселио и протјерао народ, преко 50 надлезности пренио на ниво БиХ, итд. Вријеме је да оде на сметљисте историје.

Name

Коле

27.11.2020 13:39

Немају они храбрости за доношење овог накарадног закона а било би добро да имају јер само тако могу пре 2022 да одлете са власти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

27.11.2020 13:41

Ја би да организујемо сад у суботу или недјељу протест код Боске. Да кажемо јасно да се Додик неигра са народом. Први ће бити мирни скуп а ако неодустане незнам какви ће бити наредни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци странац

27.11.2020 13:48

Прво блокирати аеродром и летјелице. Блокирати све институције. Без униставања добара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсд марва

27.11.2020 13:54

Покушали су да то ускладе као са европским законима али европска повеља је јасна.Наравно блокада улица и нека режимски ухљеби иду на посао пјешице.Блокада аутомобилима свих улица пропуштати само хитну помоћ да прође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеx

27.11.2020 13:54

Хахаххаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

27.11.2020 14:02

Ако којим сличајем СНСД изгуби вечину у лакаланим заједницама они че у скупштини РС пренијети овласти о лаколној заједници на скупштину РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак_Приједор

27.11.2020 14:03

Српска демократија хахахаха Таква вам је и истина......

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Босњака

27.11.2020 14:43

Па господине Босњак и ви зивите у овој дрзави у овом резиму. Оцигледно вам одговара док их подрзавате.Онда подрзите и Омарску као опстину.

Name

Босњак_Приједор

27.11.2020 15:17

Ре: За Босњака: По цему сте Ви протумацили да ја подрзавм њихову политику? Засто би ја пордзавао стварање опстине Омарска? у цијелој БиХ је свакако превисе Опстина, Кантона, министарстава, и ко зна којих "званицника". а Сви само краду и не раде у корист народа. Ја против Омарске никад није нити једно мјесто нити један народ или слицно колективно крив. И сто се десило у Омарској је грозно али то није Омарска вец десавања у Том мјесту. Тако да тацно. не подрзавам да се Статус Омарске мјенња али из наведених разлога а не из разлога из којег Ви тумаците. Поздрав

Name

За Босњака

27.11.2020 17:03

Из васег првог коментара о Српској демократији и васем циницном смијеху.Дали сте до знања да подрзавате садасњу власт. Свако има право да се бори за своја права и демократију. Ова власт није донијела добро ни нама ни вама. Поздрав

Name

за ,Босњак Приједор

27.11.2020 17:09

Српска ,демократија нема лице једног цовјека ,оно ...хахаха ,је добро схвацено ,нема потребе да се несто извињавас ,нису сви једнаки у једноумљу код Срба.Срби ,кад тад то расцисте ,мозда је сада досао тренутак да се преиспита ко Србе води ,а ко успаване и уцмале у својој несреци пробуди .

Name

Босњак_Приједор

28.11.2020 14:34

Ја се ником нисам извинуо. То сто сам рекао је истина и моје циницно Хахаха је уреду јер и јесте тако. Ако не мозе по његовом онда не мозе никако тако у РС и на нивоу БиХ. Српска демократија је таква. Или си самном или ме мрзис па цу те блокирати итд. То би било и тако да је опозиција на моци...

Name

Сале

27.11.2020 14:04

Па онда ни ИЗБОРИ немају смисла. Нек` укине и изборе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страниx00

27.11.2020 14:10

Аууу,види сад тог проблема.Па да ли Бурлин климач главом,новокомпоновани градонацелник Приједора,Павловиц,мирно спава?Толико се лумповало,пијанцило и на крају функција безвриједна,ста цемо сад?Хоце ли Снсд у Приједору такодје на улицу?А јесу струцњак до струцњака са Сега-Мега дипломама на целу са дојуцерасњим конобаром на целу ИРБ.Гори под ногама,је л,само полако ,убрзо крецу провјере диплома ,па да видимо ко це куда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

27.11.2020 14:10

Ајд здраво. Одо ја....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брусли

27.11.2020 14:13

Ипак ће се морати рјешавати све револуцијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

27.11.2020 14:38

ОВО СА ОВИМ РАЗЈАРЕНИМ ....... НЕЦЕ МОЦИ ПРОЦИ БЕЗ ДА НАРОД ИЗАДЗЕ И РАСТЈЕРА БАГРУ РАДЕ СЗА ХОЦЕ СТИМАЈУ СЕБИ ДО ЈУЦЕ ЗАКОН ВАЉАО КАД ЈЕ ОН И ЊЕГОВИ ВЛАДАЛИ СУТРА ГА МЈЕЊАЈ ЈЕР ИМ НЕОДГОВАРА ЗАИТАВИТИ ОВАЈ БЕЗОБРАЗЛУК СТОП ОНИ СЕ БОЈЕ ДРАСКА ЈЕР РЕВИЗИЈА СВЕГА ИДЕ ЗАТО ОНИ ДРХТЕ ПОДРСКА ДРАСКУ ОД БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

27.11.2020 14:40

ДОДИК СРЉА ДЗАВО ДОСАО ПО СВОЈЕ У КОГА ДЗАВО УДЗЕ ЊЕГА НЕОСТАВИ ОН НЕМА ОСЈЕЦАЈ ДА ГУБИ ТЛО ПОД НОГАМА САМО ГА ТЈWРА НА ЗЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дудо

27.11.2020 14:43

Јао ста вам ради Додик...невјероватно. У рангу сте Сјеверне Кореје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

27.11.2020 17:08

Тацно си рекао. Цак и гори од Сјеверне Кореје.

Name

Паника

27.11.2020 14:52

Само да се не процесља умрезени стравуцни криминал, пљацка градјана....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јос нигдје

27.11.2020 14:55

Није у свијету забиљезено да се криминалци који су створили мафијаску дрзаву смијењују оловком. Никада, нигдје.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

знаци требали смо ......

27.11.2020 15:07

гласати на изборима за комисију ,а у комисији ....Додик ,Додик ,Додик и опет Додик !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјечити опозиционар

27.11.2020 15:10

Додиг је изгубио разум, само протесте у свим градовима Републике Српске и са масовним бројем учесника. Не може се чекати 2022 година, додиг мора пасти, одмах, превише је његове самовоље, а притом персона је са озбиљним проблемима тј. поремећајима, потребно је хитно лијечење, ако има још ког пријатеља или неко из породице, нека му помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иха!

27.11.2020 15:31

Толико је ушла вода у уши, и сујета влада да не виде куда корачају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мала од Теслица

27.11.2020 15:41

Ста се буните кад редовно гласате за СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукоје

27.11.2020 15:42

Ово је по рецепту Сјеверне Кореје, болесно бајино једноумље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

27.11.2020 15:48

Вријеме је да додик нестане са политичке сцене и да нас престане брукати као народ. Докле више да трпимо његово малоумље и његове климоглавце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тони

27.11.2020 16:07

Градонацелнике је бирао народ, а не политицке опције, јер се знало име за кога се гласа, нисам ни у једној политицкој партији и нидам гласао за партију, и то ме костало и коста. Угрозено право на слободу говора, право на запослење самим тиме и егзистенција и право на зивот. Има ли краја овим бахатостима снсд-а гдје њихови цланови имају све. Медјународна заједница уцините несто, нема ко други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста

27.11.2020 17:07

Ма само крампе,сјекире,ћускије,маљеве...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јј

27.11.2020 17:07

Индикативно је што власт баш сада мјења законе,али је те законе требало давно замјенити. Начелници максимално користе свој повлаштени положај и у појединим случајевима скупштина је немоћна и да реагује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и..

27.11.2020 17:10

Ко би сацињавао ту комисију,јели додикови климоглавци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данте

27.11.2020 17:15

Укинути плате свим начелницијма ако се ово усвоји. Не видим сврху њиховог постојања у општинама ако ово прође. Нека комисија буде начелник . Па нека сто прије ово сведу у ,,раван,, И овако ниста не функционисе по вољи народа .Нека све покраду кад остане гола земља и сиротиња онда це тек бити правде и постења .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јазавац

27.11.2020 20:08

Пропала република па хоце да и на род пропадне.Само политицари могу красти,само висе ниста није остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.11.2020 21:48

Шта има лоше у таквим измјенама, и то се односи на све градоначелнике, и оне из СДС-а и оне из СНСД-а и других партија. Како среће да се измијени закон да се начелници и градоначелници бирају у скупстини јер је ненормално да се један локални политичар бира по принципу избора шефа државе. То је ненормално јер се стварају локални феудалци од тих људи.

ОДГОВОРИТЕ