Vlast nadležnosti gradonačelnika prenosi na komisiju

Izmjenama tri zakona, na kojima vladajuća koalicija u Republici Srpskoj radi, briše se nadležnost gradonačelnika i načelnika u RS da predlažu imenovanja i smjene načelnika odjeljenja u gradskim i opštinskim upravama.

Republika Srpska 27.11.2020 | 13:24
Vlast nadležnosti gradonačelnika prenosi na komisiju

Umjesto njih to bi trebala da radi komisija za izbor i imenovanje koja, pored toga, dobija i nadležnost za predlaganje sastava upravnih odbora i direktora gradskih/opštinskih ustanova.

Kao što je CAPITAL objavio vlast radi na izmjeni Zakona o lokalnoj samoupravi kako bi ulogu onih kojima je narod ukazao povjerenje, a koji pritom nisu članovi SNSD-a, svela na minimum.

Potvrđuju to i radne verzije prijedloga izmjena seta zakona koji su pripremljeni s namjerom da budu usvojeni po hitnom postupku. Prijedlozi su u posjedu portala CAPITAL, a pokazuju u kojem smjeru je vladajuća većina spremna da ide kako bi vladala i dalje u lokalnim zajednicama u kojima je na prethodnim izborima izgubila rukovodeće pozicije.

Zakon o lokalnoj samoupravi 

Predloženim izmjenama Zakon o lokalnoj samoupravi mijenja se u svega dvije odredbe.

Omogućuje se skupštini jedinice lokalne samouprave da imenuje i razrješava sekretara skupštine i načelnika odjeljenja odnosno službe na prijedlog komisije nadležne za izbor i imenovanje.

Drugom izmjenom zakona briše se nadležnost gradonačelnika odnosno načelnika opštine da predlaže imenovanje i razrješava načelnika odjeljenja ili službe.

„Imajući u vidu da će nakon sprovedenih lokalnih izbora u većem broju jedinica lokalne samouprave doći do situacije da je gradonačelnik/načelnik opštine izabran podrškom političkih opcija koje nemaju većinu u skupštini jedinice lokalne samouprave, postoji opasnost da zbog političkog rivalstva dođe do otežanog funkcionisanja organa jedinica lokalne samouprave, a samim tim i do narušavanja prava i interesa građana. Stoga je donošenje ovog zakona u opštem intresu građana“, navedeno je obrazloženju za donošenje zakona po hitnom postupku.

Zanimljivo je da vladajuća koalicija tvrdi da gradonačelnika/načelnika nije birao narod već „političke opcije“.

Zakon o sistemu javnih službi

I u ovom zakonu mijenjaju se samo dva člana. Prvim se skupštini opštine/grada omogućuje da imenuje i razrješava upravni odbor ustanove koji je osnivač ili suosnivač na prijedlog komisije za izbor i imenovanje.

A drugom izmjenom je propisano da direktora opštinske/gradske ustanove imenuje skupština, takođe na prijedlog komisije za izbor i imenovanje.

Razlog za izmjenu ovog zakona je istovjetan kao i obrazloženje za prethodni zakon.

Zakon o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave
U ovom zakonu vladajuća koalicija morala je samo da prilagodi jednu odredbu, kako bi zakon uskladila sa prethodna dva zakona koja mijenja.

Izmjenom se omogućuje da nakon prestanka mandata načelniku odjeljenja ili službe, skupština na prijedlog komisije nadležne za izbor i imenovanje do okončanja postupka imenovanja načelnika, imenuje v.d. načelnika, a najduže za period do 90 dana.

Hitni postupak se izjalovio?

Plan je bio da se izmjena navedenog seta zakona, po hitnom postupku, nađe već na prvoj idućoj sjednici Narodne skupštine, koja je zakazana za utorak, 1. decembar.

Međutim, izgleda da je vlast od toga odustala nakon burne reakcije javnosti pa, iako se Vlada ne oglašava, preko stranačkih vojnika šalje poruke da zakona neće biti po hitnom postupku.

Ističu da će se sačekati formiranje novog Saveza opština i gradova, koji bi zajedno sa klubovima poslanika i Vladom ušao u izmjenu zakona.

Podsjećamo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je, nakon što su objelodanjeni rezultati izbora, kako će se putem izmjena određenih dokumenata tražiti način da se u Banjaluci i Bijeljini ovlada svim elementima upravljanja kako bi ove lokalne zajednice, kako je naveo, nesmetano funkcionisale.

Novoizabrane gradonačelnike Banjaluke Draška Stanivukovića i Bijeljine Ljubišu Petrovića Dodik je ocijenio kao smetnju, isključivši bilo kakav oblik saradnje skupštinske većine, koju njegova stranka ima u oba grada, sa gradonačelnicima.

“Usput da vam kažem, bez obzira koliko bilo arogantno ili ne, ukoliko nešto ostane van nadležnosti skupštine promjenićemo i zakon i statut i to staviti pod nadležnost skupštine”, kazao je tada Dodik.

(Capital)

Komentari / 87

Ostavite komentar
Name

Zis

27.11.2020 12:31

Pa ovo jedino da se narod digne i ponese motke....Izgleda da drugacije ne moze....

ODGOVORITE
Name

Sergej

27.11.2020 13:21

Ma ovaj mali je dodik junior. Vrti nacionalizam jer to kod stoke pali. To goovri vise o nama nego njima.

Name

leleee

27.11.2020 13:50

za vlast i malo ćara Srbin će da proda sve. Čovjek kojeg je srpski narod podržavao samo, ali baš SAMO, zbog njegove retorike prema BiH i Bošnjacima muslimanima se sada okrenuo protiv tog istog srpskog naroda koji mu je davao bezrezervu podršku. Ovaj prijedlog izmene zakona je strašan da strašniji ne može biti, ovakav politički "teror" možda postoji u nekim državicama gdje su vojne hunte na vlasti

Name

d

27.11.2020 14:20

Može neka promjeni ali pod jednim uslovom, novi lokalni izbori jer narod nije znao da će zakonodavci ako izgube mjenjati, a ako neće onda barikade prema pojedinim djelovima i institucijama. Dosta više.

Name

BL

27.11.2020 14:28

Ne mogu da povjerujem da su toliko bez mozga da donesu ovakav skandalozan i protivustavan zakon i izazovu opštu pobunu tokom pandemije. Počinjem da sumnjam da je sve ovo neki dogovor izmedju Dodika i stranaca i da mora iz nekog razloga biti sklonjen. Niko sa 3 grama mozga ovo ne bi radio jer se radi o političkom samoubistvu.

Name

Bolest

27.11.2020 14:36

Nije bolest sve što boli,samo mi nije jasno kako "ljudi" koji podržavaju ovog međeda mogu mirno da spavaju,šta je to što ih tjera da idu za mazgom i ludaklom.Osim finansija naravno,al takvih ke 10%,šta je sa ostalim,boje li se Boga?

Name

re leleee

27.11.2020 15:08

Dodik vise ne zna ni gdje ni u kog udara. Jos malo pa ce mu, u njegovoj glavi, svi postat neprijatelji. I ako dodje do protesta, on bi bio u stanju da naredi policiji i zandarmeriji da puca na narod.

Name

christos

27.11.2020 15:33

U HAPS I. PRAVAC GVANTAMANO....

Name

Bukurešt

27.11.2020 16:08

Samo Laganice, Narode.!!

Name

koji je debil burle

27.11.2020 17:08

Cuj u interesu gradjana je da se nepostuje njihova izborna volja i ukinu ovlasti gradonacelnika kojega su ti isti gradjani izabrali na legalnim izborima.taj zakon moze predloziti samo onaj koji je psihicki poremecen,a to je burle.A isto tako taj zakon moze podrzati samo onaj koji je isto poremecen u glavi a izgleda svi su dok samo klimaju na ptredloge koje donosi burle ludi.

Name

Bekrijaaa

27.11.2020 12:32

To je isto Milosevic uradio kad je izgubio izbore, pa ga na kraju narod skinuo sa vlasti, i to ulicom. Dodika ceka ista sudbina.

ODGOVORITE
Name

Re

27.11.2020 14:29

Svi na ulice da protjeramo bandu i lopove! Dozlogrdili su vise. Jedan sizofrenicar maltretira milion ljudi.

Name

XL

27.11.2020 12:34

SAČUVAJ BOŽE OVAJ NAROD OD OVOGA ZLA I POROBLJAVANJA ?

ODGOVORITE
Name

Novi

27.11.2020 12:34

Đukanović je pao zbog Zakona. Dodik će pasti zbog Zakona!

ODGOVORITE
Name

Najve i obozavalac

27.11.2020 12:35

Ko gubi moze i da se ljuti, a kad se narod naljuti cuvaj ga se. Umislio covjek da je svevisnji. Budimo se i mi ti sebi krojis kraj moj Burle.

ODGOVORITE
Name

Duka

27.11.2020 17:16

Đukanović kakv god da je, godspodski je podnio poraz i ništa nije mjenjao, ovaj magarac misli samo na sebe i njegove poltrone.

Name

Advokat Petkovic

27.11.2020 12:36

Necuveno je da se VlaNecuveno je da se Vlada ne oglasava po pitanjima koje zakone priprema. Pa oni su u javnom interesu a ne u privatnom a zapravo je obrnuto. Tacka V je cista laz, necuvena, skandalozna, protivustavna. U njoj se pominje politicko rivalstvo kao objektivna cinjenica. To je u nivou Gebelsovskih i akata nacisticke Njemacke. Kakav Savez opstina i gradova? To je neki novi, izmisljeni, protivustavni nivo vlasti.

ODGOVORITE
Name

Domaci stranac

27.11.2020 13:43

Gospodine "odvjetnice" , neko sa imalo pameti moze da zakljuci sto ste i vi kao advokat zakljucili. Reklamirajte se negdje drugdje.

Name

re Domaći Stranac

27.11.2020 14:33

Ali to sam ja Petković iz stranke crveni kombi.

Name

razumio

27.11.2020 12:37

Ovim cinom su prethodni izbori za gradonacelnike potpuno obesmisljeni. Ocito je da Dodik ima veliki strah od Stanivukovica, ali druga strana medalje je da ovaj Dodikov kriminal ne smije proci bez krivicne tuzbe!

ODGOVORITE
Name

Mарко

27.11.2020 12:38

Сви на улице! Доста је њихове страховладе!

ODGOVORITE
Name

Pa

27.11.2020 15:00

Izlazi vise pa buci i huci.

Name

SOKOLOVI

27.11.2020 12:38

E rudonja,neces jos dugo.Republika Srpska nije tvoja djedovina,i nisi je ti stvarao lopuvu jedan ,lopovu!!!!

ODGOVORITE
Name

Pa dobro

27.11.2020 12:40

A sto onda biramo gradonacelnike?!

ODGOVORITE
Name

Miki

27.11.2020 12:42

Jedina opcija je gradjanski neposluh i masovni protesti da se skine ova bagra.

ODGOVORITE
Name

Milan bl

27.11.2020 12:44

Jednom riječju SRAMOTA. Malo su se zaigrali. Jer stvarno misle da će narod to prihvatiti. Gradonačelnike su izabrali gradjani i samo ih gradjani mogu smjeniti u postupku opoziva. Kakva komisija za imenovanja ,ko su ti ljudi, ko im daje legitimitet? Da ne spominjem da nije korektno poslije izbora mijenjati zakon o lokalnoj samoupravi. Ovo nije ni država ni entitet već privatna prćija jednog čivjeka i grupe ljudi oko njega

ODGOVORITE
Name

Pedja

27.11.2020 12:48

Milo je pao na zakonu o vjerskim zajednicama. Mile će pasti na zakonu o samoupravi. Braćo iz Srbije, na vama je da Vučka pričekate na zicer. Živjela sloboda

ODGOVORITE
Name

Jovan

27.11.2020 13:20

Zbog ovoga sam počeo njemački jezik učiti. Sram vas bilo lopovi

Name

Lule

27.11.2020 13:43

Misli Mile da je Lukača naorožao dugim cijevima, borbenim vozilima i helikopterima, kako bi, po potrebi udarili na narod, ako se pobuni. Naoružao je policiju parama naroda. Oni narod ne doživljavaju svojim i ljudskim bićima. Nima je narod mašinerija za bogaćenje. Potpuno svjesni da je narod zadržao oružja iz rata, proporcijalno su dooružali policiju. Previdjali su činjenicu da su policajci dio naroda. Sadržajem ovog teksta žilim da ih odvratim od podizanja tenzija, koje provociraju eskolaciju sa nesagledivim posledicama.

Name

Don Kihot

27.11.2020 15:45

Pa i onda se policija sklonula kad je dolazio na vlast i sada bi sigurno kad treba pasti,nisu ludi ići protiv naroda.

Name

Starina

27.11.2020 12:48

Narod izlazi na proteste i ruši zakone i vlast,pa neka tada tvrde da je drzavni udar

ODGOVORITE
Name

revolt

27.11.2020 12:48

I ne odustala vlast od te zamisli.. Odmah bi dosli sa svih strana da "razvlastimo" agape i prointer pa onda dalje. Sve demokratski sto kaze svercer cigara

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

27.11.2020 12:52

SAD JE VISOKI PREDSTAVNIK NA REDU DA NAPOKON SASJEČE OVAJ DECENIJSKI TEROR NAD OVIM NAPAČENIM NARODOM U RS PA I CIJELOJ BIH. AKO JE MOGAO NEKADA SMJENITI NIKOLU POPLAŠENA SMJENJUJ I SAD. ZAŠTO SU BILI IZBORI.

ODGOVORITE
Name

Ma kakav

27.11.2020 13:44

Narodna skupština na prijedlog vlade donosi zakon o promjeni nadležnosti visokog predstavnika.Po novom on ima pravo samo na protokolarne sastanke i zajedničke ručkove sa predstavnicima vlasti RS.U potpisu,Gospodar svih institucija RS: MD

Name

RE

27.11.2020 13:52

nema od toga ništa, on odlično radi zadati posao

Name

Vanzemaljac

27.11.2020 15:46

Ma budalu treba izbaciti doživotno iz politike,čovjek je psihopata a ima i papire od doktora,pametnom dosta.

Name

Banjalučanin, rođeni

27.11.2020 12:52

Burle je poražen u Banjaluci i Bijeljini, pa, poput ranjene zvijer, gleda kako da sačuva sebe i pokradenu i opljačkanu imovinu!!! ZATO PRIJETI, OTIMA NADLEŽNOSTI, RAZVLAŠĆUJE POBJEDNIKE IZBORA I NE PRIZNAJE IZBORNU VOLJU BANJALUČANA I BIJELJINACA! On bi i pokojnog ćaću prodao radi svog interesa! NARODE, U PAMET SE!

ODGOVORITE
Name

Uroš

27.11.2020 12:54

Burle nema ti spasa.Pakuj se za buvare.

ODGOVORITE
Name

Joj

27.11.2020 12:57

Joj glupi narode

ODGOVORITE
Name

Petar

27.11.2020 13:03

Ovo znači POZIV NA USTANAK ! Narod će izaći na ulice jer pljačkaški režim neću da trpim do 2022.

ODGOVORITE
Name

ja nije

27.11.2020 13:03

sve u sluzbi naroda ha ha ha

ODGOVORITE
Name

Ideš majstore!

27.11.2020 13:03

Povrijeđena sujeta će otjerati srpski narod u AMBIS!

ODGOVORITE
Name

Katastrofa

27.11.2020 14:42

Nas ste istjerali,sad nas muči nostalgija a vas sve ostalo.

Name

Ja

27.11.2020 14:43

Nema ovo veze sa srpskim narodom. Ovo je nenarodni pljackaski rezim. Nas narod mora otjerati kriminal ali zastititi svoje interese ili hocete da nas opet preglasaju pa da ispadne da smo ginuli dzaba.

Name

OHR

27.11.2020 13:09

Mislite da ce Incko dozvoliti takve gluposti. OHR treba da daje potporu demokratije a ne da mirno gleda sa strane.

ODGOVORITE
Name

Re

27.11.2020 13:56

Zar trebamo nekoga cekati? Zar smo tolike kukavice da pred dezerterom saginjemo glavu.

Name

Dr. Harnaga Šupčagić

27.11.2020 13:09

Sada bi trebalo poništiti izbore. Koja je svrha glasanja ? Donesite zakone pa lijepo na izbore.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanka

27.11.2020 13:12

Dodika treba smjeniti, neće da se otkrije njegov kriminal.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

27.11.2020 13:21

Ili poštujte Zakon koji vam dopušta da pokrenete opoziv ako ste hrabri, ili ćete doživiti CGzbog Zakona

ODGOVORITE
Name

СМИСЛОВ

27.11.2020 13:36

Такав закон може смислити само неко потпуно поремећеног ума чијг глава тј.поткровље прокишњава.

ODGOVORITE
Name

Bezakonje

27.11.2020 13:39

Zakon je ono sto dodik misli,

ODGOVORITE
Name

Re

27.11.2020 14:59

Taj sizofrenik se godinama izivljava na narodu. Opljackao RS sa kumovima i ulizicama, raselio i protjerao narod, preko 50 nadleznosti prenio na nivo BiH, itd. Vrijeme je da ode na smetljiste istorije.

Name

Kole

27.11.2020 13:39

Nemaju oni hrabrosti za donošenje ovog nakaradnog zakona a bilo bi dobro da imaju jer samo tako mogu pre 2022 da odlete sa vlasti...

ODGOVORITE
Name

Fenix

27.11.2020 13:41

Ja bi da organizujemo sad u subotu ili nedjelju protest kod Boske. Da kažemo jasno da se Dodik neigra sa narodom. Prvi će biti mirni skup a ako neodustane neznam kakvi će biti naredni.

ODGOVORITE
Name

Domaci stranac

27.11.2020 13:48

Prvo blokirati aerodrom i letjelice. Blokirati sve institucije. Bez unistavanja dobara.

ODGOVORITE
Name

Snsd marva

27.11.2020 13:54

Pokušali su da to usklade kao sa evropskim zakonima ali evropska povelja je jasna.Naravno blokada ulica i neka režimski uhljebi idu na posao pješice.Blokada automobilima svih ulica propuštati samo hitnu pomoć da prođe.

ODGOVORITE
Name

alex

27.11.2020 13:54

Hahahhaa

ODGOVORITE
Name

Dušan

27.11.2020 14:02

Ako kojim sličajem SNSD izgubi večinu u lakalanim zajednicama oni če u skupštini RS prenijeti ovlasti o lakolnoj zajednici na skupštinu RS.

ODGOVORITE
Name

Bosnjak_Prijedor

27.11.2020 14:03

Srpska demokratija hahahaha Takva vam je i istina......

ODGOVORITE
Name

Za Bosnjaka

27.11.2020 14:43

Pa gospodine Bosnjak i vi zivite u ovoj drzavi u ovom rezimu. Ocigledno vam odgovara dok ih podrzavate.Onda podrzite i Omarsku kao opstinu.

Name

Bosnjak_Prijedor

27.11.2020 15:17

Re: Za Bosnjaka: Po cemu ste Vi protumacili da ja podrzavm njihovu politiku? Zasto bi ja pordzavao stvaranje opstine Omarska? u cijeloj BiH je svakako previse Opstina, Kantona, ministarstava, i ko zna kojih "zvanicnika". a Svi samo kradu i ne rade u korist naroda. Ja protiv Omarske nikad nije niti jedno mjesto niti jedan narod ili slicno kolektivno kriv. I sto se desilo u Omarskoj je grozno ali to nije Omarska vec desavanja u Tom mjestu. Tako da tacno. ne podrzavam da se Status Omarske mjennja ali iz navedenih razloga a ne iz razloga iz kojeg Vi tumacite. Pozdrav

Name

Za Bosnjaka

27.11.2020 17:03

Iz vaseg prvog komentara o Srpskoj demokratiji i vasem cinicnom smijehu.Dali ste do znanja da podrzavate sadasnju vlast. Svako ima pravo da se bori za svoja prava i demokratiju. Ova vlast nije donijela dobro ni nama ni vama. Pozdrav

Name

za ,Bosnjak Prijedor

27.11.2020 17:09

Srpska ,demokratija nema lice jednog covjeka ,ono ...hahaha ,je dobro shvaceno ,nema potrebe da se nesto izvinjavas ,nisu svi jednaki u jednoumlju kod Srba.Srbi ,kad tad to rasciste ,mozda je sada dosao trenutak da se preispita ko Srbe vodi ,a ko uspavane i ucmale u svojoj nesreci probudi .

Name

Bosnjak_Prijedor

28.11.2020 14:34

Ja se nikom nisam izvinuo. To sto sam rekao je istina i moje cinicno Hahaha je uredu jer i jeste tako. Ako ne moze po njegovom onda ne moze nikako tako u RS i na nivou BiH. Srpska demokratija je takva. Ili si samnom ili me mrzis pa cu te blokirati itd. To bi bilo i tako da je opozicija na moci...

Name

Sale

27.11.2020 14:04

Pa onda ni IZBORI nemaju smisla. Nek` ukine i izbore ...

ODGOVORITE
Name

Stranix00

27.11.2020 14:10

Auuu,vidi sad tog problema.Pa da li Burlin klimač glavom,novokomponovani gradonacelnik Prijedora,Pavlovic,mirno spava?Toliko se lumpovalo,pijancilo i na kraju funkcija bezvrijedna,sta cemo sad?Hoce li Snsd u Prijedoru takodje na ulicu?A jesu strucnjak do strucnjaka sa Sega-Mega diplomama na celu sa dojucerasnjim konobarom na celu IRB.Gori pod nogama,je l,samo polako ,ubrzo krecu provjere diploma ,pa da vidimo ko ce kuda.

ODGOVORITE
Name

Igor

27.11.2020 14:10

Ajd zdravo. Odo ja....

ODGOVORITE
Name

Brusli

27.11.2020 14:13

Ipak će se morati rješavati sve revolucijom.

ODGOVORITE
Name

BL

27.11.2020 14:38

OVO SA OVIM RAZJARENIM ....... NECE MOCI PROCI BEZ DA NAROD IZADZE I RASTJERA BAGRU RADE SZA HOCE STIMAJU SEBI DO JUCE ZAKON VALJAO KAD JE ON I NJEGOVI VLADALI SUTRA GA MJENJAJ JER IM NEODGOVARA ZAITAVITI OVAJ BEZOBRAZLUK STOP ONI SE BOJE DRASKA JER REVIZIJA SVEGA IDE ZATO ONI DRHTE PODRSKA DRASKU OD BL

ODGOVORITE
Name

Ko

27.11.2020 14:40

DODIK SRLJA DZAVO DOSAO PO SVOJE U KOGA DZAVO UDZE NJEGA NEOSTAVI ON NEMA OSJECAJ DA GUBI TLO POD NOGAMA SAMO GA TJWRA NA ZLO

ODGOVORITE
Name

Dudo

27.11.2020 14:43

Jao sta vam radi Dodik...nevjerovatno. U rangu ste Sjeverne Koreje

ODGOVORITE
Name

Xx

27.11.2020 17:08

Tacno si rekao. Cak i gori od Sjeverne Koreje.

Name

Panika

27.11.2020 14:52

Samo da se ne proceslja umrezeni stravucni kriminal, pljacka gradjana....

ODGOVORITE
Name

Jos nigdje

27.11.2020 14:55

Nije u svijetu zabiljezeno da se kriminalci koji su stvorili mafijasku drzavu smijenjuju olovkom. Nikada, nigdje.....

ODGOVORITE
Name

znaci trebali smo ......

27.11.2020 15:07

glasati na izborima za komisiju ,a u komisiji ....Dodik ,Dodik ,Dodik i opet Dodik !

ODGOVORITE
Name

Vječiti opozicionar

27.11.2020 15:10

Dodig je izgubio razum, samo proteste u svim gradovima Republike Srpske i sa masovnim brojem učesnika. Ne može se čekati 2022 godina, dodig mora pasti, odmah, previše je njegove samovolje, a pritom persona je sa ozbiljnim problemima tj. poremećajima, potrebno je hitno liječenje, ako ima još kog prijatelja ili neko iz porodice, neka mu pomogne.

ODGOVORITE
Name

Iha!

27.11.2020 15:31

Toliko je ušla voda u uši, i sujeta vlada da ne vide kuda koračaju.

ODGOVORITE
Name

Mala od Teslica

27.11.2020 15:41

Sta se bunite kad redovno glasate za SNSD

ODGOVORITE
Name

Vukoje

27.11.2020 15:42

Ovo je po receptu Sjeverne Koreje, bolesno bajino jednoumlje!

ODGOVORITE
Name

Boris

27.11.2020 15:48

Vrijeme je da dodik nestane sa političke scene i da nas prestane brukati kao narod. Dokle više da trpimo njegovo maloumlje i njegove klimoglavce

ODGOVORITE
Name

Toni

27.11.2020 16:07

Gradonacelnike je birao narod, a ne politicke opcije, jer se znalo ime za koga se glasa, nisam ni u jednoj politickoj partiji i nidam glasao za partiju, i to me kostalo i kosta. Ugrozeno pravo na slobodu govora, pravo na zaposlenje samim time i egzistencija i pravo na zivot. Ima li kraja ovim bahatostima snsd-a gdje njihovi clanovi imaju sve. Medjunarodna zajednica ucinite nesto, nema ko drugi.

ODGOVORITE
Name

Sta

27.11.2020 17:07

Ma samo krampe,sjekire,ćuskije,maljeve...

ODGOVORITE
Name

Jj

27.11.2020 17:07

Indikativno je što vlast baš sada mjenja zakone,ali je te zakone trebalo davno zamjeniti. Načelnici maksimalno koriste svoj povlašteni položaj i u pojedinim slučajevima skupština je nemoćna i da reaguje.

ODGOVORITE
Name

i..

27.11.2020 17:10

Ko bi sacinjavao tu komisiju,jeli dodikovi klimoglavci.

ODGOVORITE
Name

Dante

27.11.2020 17:15

Ukinuti plate svim načelnicijma ako se ovo usvoji. Ne vidim svrhu njihovog postojanja u opštinama ako ovo prođe. Neka komisija bude načelnik . Pa neka sto prije ovo svedu u ,,ravan,, I ovako nista ne funkcionise po volji naroda .Neka sve pokradu kad ostane gola zemlja i sirotinja onda ce tek biti pravde i postenja .

ODGOVORITE
Name

Jazavac

27.11.2020 20:08

Propala republika pa hoce da i na rod propadne.Samo politicari mogu krasti,samo vise nista nije ostalo.

ODGOVORITE
Name

Milan

27.11.2020 21:48

Šta ima loše u takvim izmjenama, i to se odnosi na sve gradonačelnike, i one iz SDS-a i one iz SNSD-a i drugih partija. Kako sreće da se izmijeni zakon da se načelnici i gradonačelnici biraju u skupstini jer je nenormalno da se jedan lokalni političar bira po principu izbora šefa države. To je nenormalno jer se stvaraju lokalni feudalci od tih ljudi.

ODGOVORITE