Предсједник Суда КС оптужен за сексуално узнемиравање

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против предсједника Кантоналног суда у Сарајеву Владимира Шпољарића, која га терети за насиље, узнемиравање и сексуално узнемиравање запослене у овој правосудној институцији.

Босна и Херцеговина 27.11.2020 | 13:15
Предсједник Суда КС оптужен за сексуално узнемиравање

Шпољарић се терети да је током 2018. и 2019. године, док је био вршилац дужности, а касније и предсједник Кантоналног суда у Сарајеву, континуирано и у више наврата, непримјереним дјелима и поступцима, вршио насиље, узнемиравање и сексуално узнемиравање којим је угрозио мир, душевно здравље и тјелесни интегритет подређене запослене, која му је указивала на непожељност и непримјереност његових поступака.

Током сексуалног узнемиравања и злостављања, оптужени је оштећеној у својству надређеног, упућивао пријетње угрожавањем њеног запослења и егзистенције, те вишеструким непримјереним поступцима довео до озбиљног угрожавања тјелесног и душевног здравља оштећене.

Шпољарић се терети да је на основу пола вршио насиље, узнемиравање и сексуално узнемиравање којим је угрозио мир, душевно здравље и тјелесни интегритет друге особе, чиме је починио кривично дјело из Закона о равноправности полова БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Почињено кривично дјело супротно је домаћим и међународним конвенцијама и актима којима се гарантује безбједност живота и здравља и заштита појединца од полне дискриминације.

Тужилаштво ће наводе оптужнице доказивати позивањем 15 свједока и стручних вјештака, те прилагањем већег броја материјалних доказа.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ухх

27.11.2020 14:54

Ста све ове судије раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

27.11.2020 17:14

Ух ух ух Али долијат ће, То СУ КРИМОНАЛЦИ, Који носе судијску Тогу 98%,Част онома од 2%, нека Ми не Замјерају.

Name

бурке

27.11.2020 16:24

Овај судија је радио и у рату као војни судија у склопу затвора Виктор Бубањ у Сарајеву...а све Срби угрожени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

27.11.2020 16:49

Па то им је сав посо сто раде ако су то радили 2018 и 2019 а сад је крај 2020 ста су до сад цекали после 2 године подносе тузбе сад им прпа па це бити јос тузби треба их све истјерати и затворити па нек се гањају по затворима стока

ОДГОВОРИТЕ