Одрасли морају имати физичке активности током епидемије

Све одрасле особе требало би да имају најмање 150 минута снажне тјелесне активности седмично, што је још важније за добробит и ментално здравље током епидемије корона вируса, објавила је Свјетска здравствена организација (СЗО).

Здравље 26.11.2020 | 09:14
Одрасли морају имати физичке активности током епидемије

Препоручује се да дјеца и адолесценти имају просјечно сат свакодневне тјелесне активности.

Трудницама и мајкама након порођаја препоручује се од 150 до 300 минута умјерене до снажне физичке активности недељно, а старијима од 65 година савјетују се вежбе за јачање мишића и активности усредсређене на равнотежу и координацију, објављено је на сајту СЗО.

Како је наведено, повећавање тјелесне активности не само да помаже у превенцији и управљању болестима срца, дијабетесом типа 2 и раком, већ такође смањује симптоме депресије и анксиозности и побољшава.

СЗО упозорава да свака четврта одрасла особа и четири од пет адолесцената немају довољно тјелесних активности и указује да би повећање физичке активности годишње могло спријечити и до пет милиона смртних случајева годишње.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Меистер

26.11.2020 10:12

Да ли се сеx рачуна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДР

26.11.2020 10:39

СТО ГОД ПРЕДЛОЗИ ОВА СЗО ,САМО ТРЕБА РАДИТИ СУПРОТНО АКО СЕБИ МИСЛИС ДОБРО. КАКО ИХ САМО НИЈЕ СРАМОТА ДАТИ БИЛО КАКВУ ИЗЈАВУ ПОСЛЕ ТОЛИКО КОНТРАВЕРЗНИХ И НЕЛОГИЦНИХ ИЗЈАВА ПРОТЕКЛИХ МЈЕСЕЦИ.

ОДГОВОРИТЕ