Odrasli moraju imati fizičke aktivnosti tokom epidemije

Sve odrasle osobe trebalo bi da imaju najmanje 150 minuta snažne tjelesne aktivnosti sedmično, što je još važnije za dobrobit i mentalno zdravlje tokom epidemije korona virusa, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Zdravlje 26.11.2020 | 09:14
Odrasli moraju imati fizičke aktivnosti tokom epidemije

Preporučuje se da djeca i adolescenti imaju prosječno sat svakodnevne tjelesne aktivnosti.

Trudnicama i majkama nakon porođaja preporučuje se od 150 do 300 minuta umjerene do snažne fizičke aktivnosti nedeljno, a starijima od 65 godina savjetuju se vežbe za jačanje mišića i aktivnosti usredsređene na ravnotežu i koordinaciju, objavljeno je na sajtu SZO.

Kako je navedeno, povećavanje tjelesne aktivnosti ne samo da pomaže u prevenciji i upravljanju bolestima srca, dijabetesom tipa 2 i rakom, već takođe smanjuje simptome depresije i anksioznosti i poboljšava.

SZO upozorava da svaka četvrta odrasla osoba i četiri od pet adolescenata nemaju dovoljno tjelesnih aktivnosti i ukazuje da bi povećanje fizičke aktivnosti godišnje moglo spriječiti i do pet miliona smrtnih slučajeva godišnje.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Meister

26.11.2020 10:12

Da li se sex računa?

ODGOVORITE
Name

DR

26.11.2020 10:39

STO GOD PREDLOZI OVA SZO ,SAMO TREBA RADITI SUPROTNO AKO SEBI MISLIS DOBRO. KAKO IH SAMO NIJE SRAMOTA DATI BILO KAKVU IZJAVU POSLE TOLIKO KONTRAVERZNIH I NELOGICNIH IZJAVA PROTEKLIH MJESECI.

ODGOVORITE