"Нисам хтео све ово, само да мајци купим кућу"

Легендарни аргентински фудбалер Дијего Армандо Марадона преминуо је у 60. години од последица срчаног удара.

Фудбал 25.11.2020 | 19:56
"Нисам хтео све ово, само да мајци купим кућу"

Један од најбољих приказа славног фудбалера урадио је Емир Кустурица у свом документарном филму, посвећеном управо њему.

У Кустуричином документарцу Марадона се, између осталог, осврнуо и на чувену "Божју руку", односно гол руком који је дао Енглеској на Светском првенству 1986. године. Наравно да га је прокоментарисао у свом стилу, показавши да нимало не жали за тим тренутком.

"Било је то као да сам украо новчаник Енглезу... као нека добра фора", објаснио је. Открио је још и како је одбио да се састане са британским принцем Чарлсом јер није хтео да се рукује са неким "чије су руке упрљане крвљу".

"Нажалост, за један такав живот била су потребна два срца, а не само једно. Биће бржих играча, биће бољих голгетера, али ћемо тешко гледати фудбалера којег ћемо толико волети", изјавио је Кустурица за Новости поводом вести о смрти Дијега Марадоне.

Управо га је карактер, заједно са личним ставовима и погледима на свет, водио и у друштво неких од најмоћнијих државника двадесетог века, па за себе може да каже да је био један од најбољих пријатеља са Фиделом Кастром, Угом Чавесом, Муамером Гадафијем...

"То су људи који су по мени другачији и о њима треба причати. Имао сам прилику да упознам Емира Кустурицу и Новака Ђоковића, који су такође велики људи, али са којима можеш да причаш на начин као што то ја сада чиним с тобом", рекао је Марадона својевремено у интервјуу за Б92.

Иначе, рођен је у Ланусу, али је одрастао са многобројном породицом у Виљи Фиорито - једној од најсиромашнијих четврти Буенос Ајреса.

Фудбал је почео да игра поред двојице старије браће, а није прошло превише времена пре него што су тренери увидели да поседује нешто "посебно".

На једном од најранијих снимака може се чути како Дијего има један циљ, пре свих – куповину куће својој мајци.

Светско првенство, Скудета и још прегршт титула, каже, никада нису били његов сан.

"Није мој циљ био да да данас будем у овој кући, нити да играм на светским првенствима... Мој циљ је био да играм у (аргентинској) Примери и да скупим кинту да купим мајци кућу", рекао је Марадона у другом делу интервјуа.

(Б92)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мара

25.11.2020 20:12

Нек му је лака земља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

25.11.2020 20:23

Легендо почивај у миру и лака ти црна земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оде ЛЕГЕНДА!

25.11.2020 20:24

Краљ фудбала! Најбољи од најбољих! Непоновљиви - Армандо Диего Марадаонааааа!!! Почивај у миру, легендо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.11.2020 20:33

Почивај у миру легендо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.11.2020 20:44

Зива легенда а то сто је одбио да се састане с тим крвником му даје посебно мјесто у историји

ОДГОВОРИТЕ
Name

У

25.11.2020 21:23

Легенда и као фудбалер и као цовјек

ОДГОВОРИТЕ