"Nisam hteo sve ovo, samo da majci kupim kuću"

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona preminuo je u 60. godini od posledica srčanog udara.

Fudbal 25.11.2020 | 19:56
"Nisam hteo sve ovo, samo da majci kupim kuću"

Jedan od najboljih prikaza slavnog fudbalera uradio je Emir Kusturica u svom dokumentarnom filmu, posvećenom upravo njemu.

U Kusturičinom dokumentarcu Maradona se, između ostalog, osvrnuo i na čuvenu "Božju ruku", odnosno gol rukom koji je dao Engleskoj na Svetskom prvenstvu 1986. godine. Naravno da ga je prokomentarisao u svom stilu, pokazavši da nimalo ne žali za tim trenutkom.

"Bilo je to kao da sam ukrao novčanik Englezu... kao neka dobra fora", objasnio je. Otkrio je još i kako je odbio da se sastane sa britanskim princem Čarlsom jer nije hteo da se rukuje sa nekim "čije su ruke uprljane krvlju".

"Nažalost, za jedan takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno. Biće bržih igrača, biće boljih golgetera, ali ćemo teško gledati fudbalera kojeg ćemo toliko voleti", izjavio je Kusturica za Novosti povodom vesti o smrti Dijega Maradone.

Upravo ga je karakter, zajedno sa ličnim stavovima i pogledima na svet, vodio i u društvo nekih od najmoćnijih državnika dvadesetog veka, pa za sebe može da kaže da je bio jedan od najboljih prijatelja sa Fidelom Kastrom, Ugom Čavesom, Muamerom Gadafijem...

"To su ljudi koji su po meni drugačiji i o njima treba pričati. Imao sam priliku da upoznam Emira Kusturicu i Novaka Đokovića, koji su takođe veliki ljudi, ali sa kojima možeš da pričaš na način kao što to ja sada činim s tobom", rekao je Maradona svojevremeno u intervjuu za B92.

Inače, rođen je u Lanusu, ali je odrastao sa mnogobrojnom porodicom u Vilji Fiorito - jednoj od najsiromašnijih četvrti Buenos Ajresa.

Fudbal je počeo da igra pored dvojice starije braće, a nije prošlo previše vremena pre nego što su treneri uvideli da poseduje nešto "posebno".

Na jednom od najranijih snimaka može se čuti kako Dijego ima jedan cilj, pre svih – kupovinu kuće svojoj majci.

Svetsko prvenstvo, Skudeta i još pregršt titula, kaže, nikada nisu bili njegov san.

"Nije moj cilj bio da da danas budem u ovoj kući, niti da igram na svetskim prvenstvima... Moj cilj je bio da igram u (argentinskoj) Primeri i da skupim kintu da kupim majci kuću", rekao je Maradona u drugom delu intervjua.

(B92)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mara

25.11.2020 20:12

Nek mu je laka zemlja

ODGOVORITE
Name

Zoran

25.11.2020 20:23

Legendo počivaj u miru i laka ti crna zemlja.

ODGOVORITE
Name

Ode LEGENDA!

25.11.2020 20:24

Kralj fudbala! Najbolji od najboljih! Neponovljivi - Armando Diego Maradaonaaaaa!!! Počivaj u miru, legendo!

ODGOVORITE
Name

BL

25.11.2020 20:33

Počivaj u miru legendo

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.11.2020 20:44

Ziva legenda a to sto je odbio da se sastane s tim krvnikom mu daje posebno mjesto u istoriji

ODGOVORITE
Name

U

25.11.2020 21:23

Legenda i kao fudbaler i kao covjek

ODGOVORITE