Бајден задовољан: Дозвољено да почне пренос власти

Изабрани председник САД Џо Бајден рекао је да је задовољан јер је његовој администрацији дозвољено да почне пренос власти у процесу формирања нове владе.

Свијет 24.11.2020 | 21:24
Бајден задовољан: Дозвољено да почне пренос власти

Бајден се обратио јавности данас у Вилмингтону, у држави Делавер.

"Транцизија власти ће омогућити мом тиму да се припреми за изазове који су пред нама, у процесу пребацивања власти са Трампове администрације на моју", рекао је Бајден.

Бајдену је државна агенција за опште послове потврдила да је побједник избора у САД, што омогућује његовом тиму приступ федералним службама и министарству правде, како би се отклониле евентуалне безбједносне пријетње.

САД су "спремне да воде свијет", изјавио је данас у Вилмингтону новоизабрани амерички предсједник Џозеф Бајден представљајући дипломатски и тим за националну безбједност своје будуће владе.

"То је тим који одражава чињеницу да се Америка вратила, спремна да води свијет а не да се из њега повлачи", рекао је Бајден наговештавајући заокрет у спољној политици.

Новоизабрани предсједник је поновио своју одлучност у борви против климатских промена представљајући свог будућег специјалног изласника за то питање Џона Керија (Јохн Керрy).

"Желим да будем јасан. Ни секунде нисам потцијенио потешкоц́е у испуњавању својих смјелих обавеза према борби против климатских промјена. Али истовремено, нико ни секунду не смије да потцијени ни моју одлучност да то учиним", рекао је Бајден.

Кери је позвао међународну заједницу да буде амбициознија у борби против климатских промена, који је иначе један од Бајденових приоритета-

Будући шеф дипломатије Ентони Блинкен (Антонy) изјавио је на истом скупу да ће се залагати за међународну сарадњу у решавању свјетских проблема.

"Не можемо сами да ријешимо свјетске проблеме, морамо да радимо са другим земљама", рекао је дипломата којег је именовао Бајден, и истакао потребу за "сарадњом" и "партнерством" са страним земљама.

Обратила се и будућа америчка амбасадорка у УН Линда Томас-Гринфилд (Тхомас-Греенфиелд) која је рекла да се у САД вратио мултилатерализам.

"Желим да кажем да се Америка вратила, да се мултилатерализам вратио и да се вратила дипломатија", рекла је она.

(Тањуг) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Скептик

24.11.2020 21:42

Немаш ти појма ни да су избори били...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.11.2020 22:19

Ма ти све увијек знас,цуди ме да ниси рудоњин савјетник.

Name

Добој

24.11.2020 22:57

А кад се пробуди на кратко потписаце акт о неком новом нападу на земљу за коју американци мозда нису ни цули, смјенице покоју владу у Европи, Африци или Азији, бацице 2, 3 атомске итд...само у дане Бозица, дана за даривање цинице добра дјела....дијелице бесплатне вакцине које це спрецавати наредне генерације да радјају дјецу.

Name

Ре скепт

24.11.2020 23:01

Вазно да си се ти огласио, вазно да ти знас ста су избори. Оне које ти глорифицирас код њих се унапријед зна побједник, то су тоталитарни резими. Код њих избори реда ради, да свијету показу да и они имају изборе, најрадије би све похапсили. Цуди ме само како то да волис Стаљина а неволис Хитлера, незна се који је гори.

Name

ре

24.11.2020 23:15

иди реци му да је побиједио. ста цекас?

Name

Нови Јорк

25.11.2020 06:42

“Немаш ти појма ни да су били избори” Браво Најпаметнији коментар до сада Чуј “изабрани предсједник@ Ко каже ? ЦНН? Он је изабран кад га УСА Цонгресс сертификује. Врховни суд ће ово одлучити а не демократски пљачкаши.

Name

Скетик

25.11.2020 08:43

Ја то несмем свом шефу Додику рећи, то ће га дотући. За њега че његов Трамп и даље бити предсједник.

ОДГОВОРИТЕ