Маја Оџаклијевска открила зашто је срећна: Немам кућу на Дедињу и базене али...

Маја Оџаклијевска сматра да су људи са превеликим амбицијама дубински несрећни и зато је она захвална што има кров над главом, шта да једе и обуче, те љубав аутистичног унука о којем брине.

Магазин 23.11.2020 | 22:37
Маја Оџаклијевска открила зашто је срећна: Немам кућу на Дедињу и базене али...

Маја каже да је током пензионерских дана сваки слободан тренутак посветила унуку Луки, а открива да јој је спокој донело прихватање финансијске ситуације у којој је.

 

"Људи са превеликим амбицијама бивају несрећни. Могу имати империје, то ништа не значи. Материјално је ништа. Немам кућу на Дедињу и базене, живим 35 година у малом стану и задовољна сам тиме. Није реч о скромности, већ о схватању ситуације и сопствених потреба. Мени је задовољење да имам кров над главом, шта да поједем, где да преспавам и шта да обучем. То не морају да буду фирмиране ствари и барокни намештај. Ако схватите да је филозофија живота живети мирно и лепо, онда нема због чега да се кајете. Не треба имати болесне амбиције. Скромност није врлина, али не треба бити ни преамбициозан. Како постижете сопствено задовољство? Па тако што схватате сопствену ситуацију", прича Маја, и додаје:

"Треба да се добро распореди новац, то је поента. Никада нисам позајмљивала. Мајка ми је једном рекла: “Простри се колико ти је губер дугачак. Ако имаш ћебенце, савиј ноге, ако имаш јорган, опружи се”. Нисам волела да будем дужна. Нисам увек зарађивала него сам добро распоређивала. Људима пара никад доста, колико год да имају, измислиће нову потребу."

Певачица открива и да се нада да ће добити националну пензију, јер сматра да испуњава услове.

 

"Надам се националној пензији, не због новца него због сатисфакције. На неки начин мени је то признање да сам нешто што сам почела урадила како ваља. Снимила сам филм да мами испуним жељу. Вредно сам радила, сваки текст преживљавала неколико пута. Када сам учествовала на фестивалу, радила сам на песмама да бих отпевала најбоље могуће. Улагала сам душу љубав, енергију и време и зато сам одбијала награде које јесам. И са својим буџетом функционишем, не сме се прекорачити достојанство па да се лактам и тражим сама", у даху изговара, и додаје како схвата да током пензионерских дана нема на шта да се жали:

"Ако се на време за све постарате, и са пензијом коликом год сте задовољни. Дивно ми је, ни на шта се не жалим. Цело човечанство сада некако живи на исти начин, млади треба да се жале јер им није дата шанса да проживе. Ја имам чега да се сећам, више немам амбиције да нешто стварам и доживљавам. Човек у пензији нађе нешто да се смири, помирила сам се с много ствари. Сад имам љубав унука Луке који је дивно дете, куце, маце. Миран живот од јутра са кафицом. Својих 50 година сам дала професији, мислим да је било довољно. Миран живот нема цену. Завидим монасима, они су се на време сетили да имају мир. Ми смо стално у неким немирима и хаосу."

Маја каже да је пре десет година ушла на "Фарму" како би зарадила новац да образује наследнице, као и да нема намеру да то понови:

 

"У ријалитију сам била једанпут, да одшколујем ћерке. То је био мој циљ, не да покажем ко сам или слично. Никада након тога нисам пожелела да се вратим."

Извор:Курир.рс Фото: Марина Лопичић

Коментари / 0

Оставите коментар