Поледица због ниске јутарње температуре

У Републици Српској и Федерацији БиХ због ниске јутарње температуре ваздуха мјестимично има поледице, нарочито у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима.

Република Српска 23.11.2020 | 08:16
Поледица због ниске јутарње температуре

Укотлинама и дуж ријечних токова магла смањује видљивост, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због радова на изградњи кружне раскрснице у Лакташима на магистралном путу Клашнице-Лакташи саобраћај ће од данас бити преусмјерен на обилазне путеве у непосредној близини извођења радова.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици ауто-пута Градишка-Бањалука због радова на постављању интелигентних транспортних система /ИТС/, а за вријеме извођења радова саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

Измијењен је режим саобраћаја због извођења радова у тунелу Брчигово на дионици магистралног пута Саставци-Устипрача, као и на дионици магистралног пута Црквина-Модрича један.

На дионици пута Мел Врела-Котор Варош-Бањалука кретаће се вангабаритни превоз, па се возачима скреће пажња на опрез и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У току је изградња мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске (Богатићи) на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз постављене семафоре.

Због радова на магистралном путу Каракај два-Дрињача измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу у Власеници због изградње пословног објекта, те на магистралном путу Дрињача-Милићи-Власеница због радова.

У току су радови на регионалном путу Тедин Хан-ентитетска граница (Криж) због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

На регионалном путу Шипово-енитетска граница граница (Ново Село) изводе се радови на рехабилитацији дијела наведеног пута, због чега је измијењен режим саобраћаја.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, па су у времену од седам до 17.00 часова повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

Због деминерских радова на снази су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова на путу Пелагићево-Градачац у мјесту Турић Просјек, те од 8.15 до 15.05 часова радним данима на дионици пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи и на дионици пута Дервента-Подновље на деминерском радилишту “МСП Горњи Божинци”.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен на путу Прозор-Јабланица.

Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила тежа од 7,5 тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, а на прелазу Метаљка могућ је улазак од 7.00 до 19.00 часова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни пи-си-ар (ПЦР), ЕЛИСА или ЕЦЛИА тест стар максимално 72 часа. Дјеца до пет година не морају имати урађен један од наведених тестова како би ушли у Црну Гору.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања ПЦР или ЕЛИСА теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

Поново су отворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

Србија је отворила своје граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије. БиХ грађани могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста на вирус корона.

БиХ отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан ПЦР тест на вирсу корона који не смије бити старији од 48 часова.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар