Poledica zbog niske jutarnje temperature

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH zbog niske jutarnje temperature vazduha mjestimično ima poledice, naročito u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima.

Republika Srpska 23.11.2020 | 08:16
Poledica zbog niske jutarnje temperature

Ukotlinama i duž riječnih tokova magla smanjuje vidljivost, a na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Laktašima na magistralnom putu Klašnice-Laktaši saobraćaj će od danas biti preusmjeren na obilazne puteve u neposrednoj blizini izvođenja radova.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Gradiška-Banjaluka zbog radova na postavljanju inteligentnih transportnih sistema /ITS/, a za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog izvođenja radova u tunelu Brčigovo na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača, kao i na dionici magistralnog puta Crkvina-Modriča jedan.

Na dionici puta Mel Vrela-Kotor Varoš-Banjaluka kretaće se vangabaritni prevoz, pa se vozačima skreće pažnja na oprez i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske (Bogatići) na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz postavljene semafore.

Zbog radova na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu u Vlasenici zbog izgradnje poslovnog objekta, te na magistralnom putu Drinjača-Milići-Vlasenica zbog radova.

U toku su radovi na regionalnom putu Tedin Han-entitetska granica (Križ) zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik.

Na regionalnom putu Šipovo-enitetska granica granica (Novo Selo) izvode se radovi na rehabilitaciji dijela navedenog puta, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, pa su u vremenu od sedam do 17.00 časova povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Zbog deminerskih radova na snazi su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova na putu Pelagićevo-Gradačac u mjestu Turić Prosjek, te od 8.15 do 15.05 časova radnim danima na dionici puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji i na dionici puta Derventa-Podnovlje na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci”.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na putu Prozor-Jablanica.

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, a na prelazu Metaljka moguć je ulazak od 7.00 do 19.00 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni pi-si-ar (PCR), ELISA ili ECLIA test star maksimalno 72 časa. Djeca do pet godina ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u Crnu Goru.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze sa BiH bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije. BiH građani mogu ući u Srbiju u tranzitu kroz Hrvatsku ne dužem od 12 časova, bez testa na virus korona.

BiH otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan PCR test na virsu korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar