Пожар у болници у Нишу: Повријеђено више особа

У Клиничком центру Ниш, данас око 13.30 часова дошло је до инцидента у којем је повријеђено више особа.

Србија 22.11.2020 | 15:20
Пожар у болници у Нишу: Повријеђено више особа

Два љекара Клиничког центра у Нишу и једна медицинска сестра задобили су опекотине приликом гашења приручне боце са кисеоником која се данас око 14 часова запалила у новој згради Клиничког центра у Нишу, на мјесту пријема ковид пацијената, сазнаје Блиц.

Повреде које је задобило медицинско особље, на срећу су лакше природе, а захваљујући њиховој брзој и правовременој реакцији није повређен нико од пацијената и спријечене су тешке посљедице.

– Након тријаже на Инфективној киници, један пацијент је дошао у нову зграду КЦ Ниш на мјесто на коме се врши пријем у ковид одељење. Међутим, будући да му је сатурација била ниска, медицинско особље је кренуло да га одмах прикључи на кисеоник преко приручне боце, када се она запалила под околностима које се утврђују.

Два љекара и једна медицинска сестра одмах су реаговали, захваљујући њиховој брзој и правовременој реакцији нико није повријеђен од пацијената али су они задобили лакше опекотине приликом гашења ватре. Особље је одмах збринуто у Ургентном центру у Нишу, а о инциденту је обавештена полиција и ватрогаско спасилачка бригаде МУП која је изашла на терен – каже портпарол КЦ у Нишу Никола Марковић.

Након паљења боце одмах су се активирали противпожарни системи, а истрагом ће бити утврђено како је дошло до пожара на боци са кисеоником.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар