Сутра у БиХ облачно са сунчаним периодима

У Републици Српској сутра се очекује промјенљиво облачно вријеме са сунчаним периодима, док ће магле и сумаглице током пријеподнева бити у нижим крајевима.

Босна и Херцеговина 22.11.2020 | 14:49
Сутра у БиХ облачно са сунчаним периодима

Јутро ће бити умјерено до претежно облачно, локално са слабим мразем. По котлинама и ријечним долинама мјестимично се очекује пролазна магла или сумаглице, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Током дана преовладаваће промјенљиво облачно вријеме са сунчним периодима, а увече и у ноћ на уторак очекује се наоблачење са сјевера које може условити краткотрајну слабу кишу.
Дуваће слаб вјетар промјенљивих праваца.

Јутарња температура ваздуха од минус два до четири, у вишим предјелима од минус пет, а највиша дневна од пет до 11, на планинама од један степен, а на југу око 14 степени Целизијусових.

И наредних дана очекује се промјенљиво облачно вријеме, а повремено су могуће слабе падавине, углавном киша. Метеролози најављују и сваковдевни благи пораст температуре ваздуха.

Послије облачног јутра у уторак, 24. новембра, када постоји могућност и за слабу кишу или росуљу мјестимично, током дана ће доћи до постепеног разведравања и више сунчаног времена. Јутарња температура од нула до шест, а највиша дневна од пет до 10, на југу око 12 степени.

У сриједу, 25. новембра, ујутро ће на сјеверу бити умјерено облачно, а у осталим крајевима претежно ведро, локално са маглом по котлинама и висоравнима. Током дана претежно сунчано, са мало облака локално на сјеверу. Јутарња температура од минус два до четири, а највиша дневна од шест до десет, на југу око 13 степени.

Претежно ведро биће и у четвртак, 26. новембра, а локално ће понегдје бити и магле по котлинама и ријечним долинама, на планинама и у вишим предјелима уз мраз. Магла или ниска облачност се могу и дуже задржати по котлинама. Током дана претежно сунчано, уз малу пролазну облачност, топлије него претходних дана. Јутарња температура ваздуха од минус један до пет, а највиша дневна од седам до 13.

Температура ваздуха данас у 13.00 часова: Хан Пијесак минус један, Мраковица нула, Калиновик, Соколац један, Чемерно, Сарајево, Бихаћ, Бугојно, Зеница два, Ливно, Тузла четири, Мркоњић Град, Приједор, Рудо, Србац, Сребреница пет, Бањалука, Бијељина, Вишеград, Нови Град, Шипово шест, Добој, Рибник седам, Фоча осам, Мостар десет, Билећа 12, Требиње 14 степени.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар