Промјене које Бил Гејтс предвиђа након пандемије

Промјене су саставни дио свакодневице и свачијег живота, али када оне дођу тако нагло, када су глобалне и са далекосежнијим посљедицама - онда морамо мало да застанемо и видимо гдје смо сада, а гдје ћемо бити.

Свијет 22.11.2020 | 10:58
Промјене које Бил Гејтс предвиђа након пандемије

Ових дана главна тема је вакцина против вируса корона, али шта ће бити послије њене широке примјене? Са којим све изазовима ће се суочити цијели свијет, којем је пандемија Ковида-19 угрозила не само здравствене системе, већ и пореметила економију и друштво.

Бил Гејтс, оснивач Мајкрософта и Фондације Мелинда и Бил Гејтс, говори о 6 кључних промјена у друштву након корона кризе.

1. Други свјетски рат је донио важну промјену за жене и друштво: оне су, наиме, почеле масовно да се убрајају у радну снагу. Корона криза ће се такође одразити на пословање, у смислу да ћемо мање путовати зарад посла и мање одлазити у канцеларију.

"Људи већ сада уче, продају или чак обављају љекарске прегледе онлајн", навео је Гејтс, вјерујући да су "састанци преко мреже" наша нова нормалност и реалност.

2. Софтвери ће бити све бољи и напреднији, јер се друштво сада максимално дигитализује. У једном тренутку је дошло до пуцања система, јер су милиони људи масовно почели да раде од куће, али компаније сада развијају још напредније технологије како би ишли у корак с временом.

3. Нови модел рада омогућиће и редефинисање урбаног живота, заједница. Ако немате потребу да свакодневно будете у канцеларији, онда ћете можда промијенити и локацију становања. Урбани дијелови града више нису тако популарни, људи сада појачано траже куће на периферији, мир, изолацију. На примјер, они који раде у Сијетлу или Сан Франциску, даје енормне количине новца само за кирију, а то сада неће бити потребно, сматра Гејтс.

4. Гејтс каже да би се количина физичких контаката које имате на послу могла смањити, што даље може довести до растуће потребе да се више социјализујете ван радног мјеста, у својој заједници. Људи би могли чешће да излазе с пријатељима, посебно ако дуже вријеме раде на даљину.

5. Иако би вакцина могла да буде доступна великом дијелу популације у рекордном року, Гејтс вјерује да се нормалност какву смо знали до кризе - неће вратити још дуго. Људи ће, према његовој пројекцији, остати уплашени, биће прилично конзервативни у свом понашању.

6. За крај, оснивач Мајкрософта сматра да, иако би могла да се јави још једна пандемија, она не би нужно требало да буде тако тешка као ова. Ако ништа друго, каже да ће свијет бити спремнији за њу, те да ће је лакше обуздати. Алати за тестирање биће бољи, реакција свијета ће бити бржа, а системи за дјеловање унапређенији.

(Телеграф.рс)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

волта

22.11.2020 10:22

6. епидемија у најави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко ову драму режира?

22.11.2020 10:57

Он има сазнања да це је бити, или је Бог или има лабораторију ?

Name

Скептик

22.11.2020 11:02

Овај Гејтс је баш далеКОВИД. Кажу да он никада не носи маску, нема ни једне његове слике са маском на лицу, а он нам свима то препоручује тј наређује преко наших власти(??!!)...

Name

Аа

22.11.2020 11:46

Ниша он не предвиђа, он зна

Name

Знатижељни Мићо

22.11.2020 11:52

Како ће та дигитализација: да одвезе смеће, да обави сјетву, да обави бербу, да нахрани животиње на фармама, да умјеси и достави хљеб, да изгради зграду, пут и тунеле......, и јос пуно тога- хоће ли све то бити дигитализовано и обављати се од куће онлине...?

Name

ЛАЛА

22.11.2020 10:32

ТА МАНИТЕ ГА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАНдемија

22.11.2020 11:05

Ма зашто је битан овај Гејтс????? Није доктор, није факултетски образован, није ни филозоф...Кога он представља?

Name

Тралала

22.11.2020 11:08

Овај ко нас Додик све зна, у све се мијеса,све одредјује. Јел сваки народ има једног таквог?

Name

Иги

22.11.2020 12:44

Гејт је битан само за нас сколовање, за ове празноуме њима он ниста и не знаци. Његове изјаве су само одрзи стотине савјетника на основу којих он даје изјаве. За ове без сколе то није ни ваз, они само треба да пљују и псују јер другације не умеју.

Name

СТРАСНО

23.11.2020 08:18

Није битан он вец новац којим ради ста позели и како позели

Name

Бозе спаси нас

22.11.2020 10:35

Мајку му хостаплерску он и њему слицни је ово и резирао да би остварио неке своје болесне планове.Знаци да од људи прави идиоте и роботе.Не морају се састајати ни бити у контакту.Знаци јос веце отудјење људи које је било и прије короне и губитак радних мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОС

22.11.2020 10:53

Сатанизација!! ЗВИЈЕР вец управља свијетом! Бас тако, Бозе спаси нас оваквих као Гејтс и горих!!!

Name

Теоретичар

22.11.2020 10:55

Сад ће салва коментара балканских теоретичара завјере који знају истину :).

Name

Ре теоретичар

22.11.2020 12:11

Гејтс ти не смета већ коментори? Али и ти си онда теоретичар завјере јер мислиш да су коментари теорија завјере...

Name

ПОП

22.11.2020 10:57

СОТОНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

22.11.2020 10:58

Када се ријешимо кркана из лакташа, крећемо на вас- сорошове гласноговорнике. Само ви рекламирајте сатанисте који покопаше цијели свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АТЛАНТИДА

22.11.2020 10:59

Сотона новог доба.Један од неколицине најбогатијих људи који су све ово инсталирали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

3509

22.11.2020 15:42

Гејтс не само да је један од најбогатих, већ и личност која ће захваљујући томе богаству и знањима из области дигитализације моћи креирати будућност човјечанства. Више није битно да ли је ЦОРОНА ВИРУС природни или је настао у лабораторији. Вирус је ту међу нама. Фармацеуска индустрија и софтверска индустрија се надмећу ко ће извући већу корист од ЦОРОНЕ. Гејтс говори да ће се много тога дигитализовати и да ће се многи послови радити код куће и неће бити потребно ићи на посао. То што људи неће личити на своју природу и што ће бити дио ВИРТУЕЛНОГ свијета није битно. Такви људи неће имати физичког контакта са другима и вјероватно ће живјети много мање. На другој страни фармацеути ће лијечити програмирано само изабране и за велики новац. Резултат би могао бити огромно смањење броја становника на земаљској кугли. То би по њима вјероватно смањило температурне ппромјене и загађивање простора. Велика је ово прича, али је чињеница да су за овакво стање одговорни људи појединц због своје похлепе за НОВЦЕМ. Човјек је све више него хумано биће, јер људи су једина врста која стално уништава себе, како ратовима, тако и разним новим технологијама и слично.

Name

Андриц

22.11.2020 11:12

Ма да,рад од куце,спавање код куце,наруцивање онлајн на куцну адресу...народе,немате потребе излазити,само сједите куци,будите дебели,и поцецете сами умирати од срца,рака,мозданог...на крају додјосмо до оне његове цифре од милијарду.О маму ти ј....,доце и теби судњи дан,патицес се буди сигуран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОР

22.11.2020 11:21

Па ти клоцу један само мислиш да народ ради у канцеларијама и да нема другог посла осим тога, маму ти капиталистичку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

22.11.2020 11:23

Сотона има пара ,па диктира правила ,предвидја .Замутио му се ум од новца ,не зна ста би !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљка Петгемрежић

22.11.2020 11:52

Овај човјек можда финансира вакцинације којима се сузбијају заразне болести. Па, то само значи да је колико толико хуман,ваљда би свако ко би имао могућност помогао болеснима, мада има и другачијих мишљења. Ја не желим да просипам теорије завјере, једноставно, зараза је било и раније. Генерације су се сада измијније. Некада је било нормално да имаш 10 дјеце и да ти бар 2 не доживи одрасло доба. Данас се другачије врједнује сваки живот, а средства комуникације има свако. Зараза се може побиједити онако како то кажу епидемиолози, вирусолози и инфектолози. Наравно да ће они бити дио кризног штаба, па неће ваљда нефролози и очни љекари. Наравно, да и предсједник и министри одређених ресора морају бити у истом том кризном штабу. Дакле, не вјерујем у теорије завјере, али ми није јасно по ком се основу овај јавља? Ко га је шта питао, од шире јавности? И сам зна да му људи не вјерују и чини више штете него користи са својим иступима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

4008

22.11.2020 18:29

Интересантна статистика. Тачно је да су некад људи имали много више дјеце и да су многа дјеца умирала. Данас мало дјеце умира, Поставља се логично питање откуд онда стално расте број становника на земаљској кугли. Постоје вјероватно два одговора. Први зато што је знатно повећан животни вијек идруги зато што сиромашни рађају више дјеце да се не би смањио број становника у неким земљама. И једно и друго финансијски подстичу политичари ради гласача. Стални раст броја становништва угрожава земаљску куглу због темпертурних промјена и трошења ресурса. Зато није искључено да се КОРОНА ВИРУС појавио као регулатор. Дали природни или по нечијој вољи требало би да неко утврди. Међутим, неће бити утврђено, јер за то немају интерес БОГАТИ.

Name

Овај

22.11.2020 11:53

је велико зло да не казем несто горе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

22.11.2020 12:07

Значи власник Микрософта каже да треба све да се ради без контакта значи рачунарима, лаптопима и од куће,а он ће да продаје то све и још само да може купит себи још један живот,ал не можеее!!Умријет ћеш Биле ја ти кажем!! Само треба видјети има ли ту гдје Проинтера па да буде Свијет спасен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иата је то

22.11.2020 12:43

Политика, марионетских влада. Пороби! У РС преко 90%капитала је у рукама појединаца,на овај или онај нацин. Фо је мозда и најјаци примјер на глобалном нивоу. Аларм је давно прегорио.

Name

О ја!

22.11.2020 12:29

Наравно, све це ици онлајн а ти цес све прислускивати и контрилисати. Практицно, зар не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мариц

22.11.2020 12:30

То се зове Биг Рессет,систем је такав да госп.Гејтс и његова екипа свјетских добротвора направе вирус који је по смртности смјесан несто око 0,01% медиски га дигну у ранг потопа јер дрзе све медије тзв.струка доктори то подрзе јер су и они плацени и онда то све доведу до заплета брњице,закљуцавање,пад економије и она понуде тј.наметну ријесење тј.вакцина тј.цип и идемо даље....глупи народ тј.овцурине заврцу рукав и боц,боц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Историја

22.11.2020 12:34

И први и деуги свијетски рат је поцео, када јев сво богатство на планети а то је преко 90% било у власниству мањине. То стање нпр. сада у Европи је преко 80%.Корона је пројекат, биолоског и психолоског рата моцника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

22.11.2020 13:52

Очи зла на овој предивној планети којом нажалост овакви владају.....

ОДГОВОРИТЕ