Јединство гарант за опстанак и развој Републике Српске

- Заједништво и национално јединство гарант су да никада нико неће моћи да укине Републику Српску,сматра Нешић.

Република Српска 21.11.2020 | 13:31
Јединство гарант за опстанак и развој Републике Српске

 Предсједник ДНС-а Ненад Нешић, поводом 25 година Дејтонског споразума, истиче да је Република Српска, као исход споразума, потврда вишевјековне истрајне борбе Срба преко Дрине за свој опстанак и слободу, за своје право на самоуправу.

"Захваљујући жртвама храбрих јунака са Романије, Мајевице, Озрена и Мањаче до попаљених братуначких села и жртава Подриња, Мркоњић Града, Шипова и других мјеста изграђена је наша Република као једини гарант будућности и напретка Срба у Босни и Херцеговини. Најпречи наш задатак данас је да, као и наши хероји, будемо јединствени у одбрани Републике Српске, њених надлежности и уставног положаја, и исправимо неправду према дјеци погинулих бораца која морају бити ријешеног материјалног статуса", казао је Нешић.

Он истиче да је поносан што ДНС никада није гласао ни за један пренос надлежности, то нас разликује од других великих странака Срба у Босни и Херцеговини.

"Снагу наше Републике Српске морамо јачати неодустајањем од специјалних и паралалних веза са Србијом, од које у тешким временима економске кризе можемо много научити. Заједништво и национално јединство гарант су да никада нико неће моћи да укине Републику Српску", поручио је Нешић.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ненад

21.11.2020 12:40

Драги мој имењаце.То сто прицас о јединству свако иоле нормалан зана да је то тако.Али сада лицно Вас моземо да питамо ко је донио подјеле у насем народу и да ли Ви лицно имате удјела у томе.Свако добро БН редакцији и Сретна слава СВ.Архандјело свима који данас славе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

исправка

21.11.2020 13:55

није ,свако иоле нормалан зана него зна.

Name

Јанос

21.11.2020 12:46

Нема јачања економије без повезаности на свим нивоима, а без сарадње са свим државама бивше YУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXЛ

21.11.2020 13:28

Нарецени је досадио Богу и народу..Страсно, ко то коментарисе и даје приједлоге за дјецу погинуких бораца?Неко ко је без имало емпатије и емоција опљацкао дрзавне ресурсе! Од оваквих позиција и опозиција треба дици руке,сви који су блиски њему увесце их у проблеме..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љ

21.11.2020 13:28

Свака част Несицу само тако наставите и ви сте побједници на сљедећим изборима поздрав извзворника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асим

21.11.2020 14:23

А ми у Сарајеву чујемо да су Републики Српској коначно одбројани дани.Ништа ви ту више не можете,хаха...неко други доноси одлуке.Живјела БиХ.

Name

Ако

22.11.2020 07:58

Неко други одлуцује, онда од босне нема ниста. Немој се радоват безвезе.

Name

Истина

21.11.2020 15:34

Немам ниста против српског јединства, али само јединство свих народа у дрзави као и мањина це донијето економски напредак и добробит свих који овдје зиве, укљуцујуци и србе. Тек кад то и сви политицари схвате и поцну радити на томе моземо се надати бољем зивоту.

ОДГОВОРИТЕ