Jedinstvo garant za opstanak i razvoj Republike Srpske

- Zajedništvo i nacionalno jedinstvo garant su da nikada niko neće moći da ukine Republiku Srpsku,smatra Nešić.

Republika Srpska 21.11.2020 | 13:31
Jedinstvo garant za opstanak i razvoj Republike Srpske

 Predsjednik DNS-a Nenad Nešić, povodom 25 godina Dejtonskog sporazuma, ističe da je Republika Srpska, kao ishod sporazuma, potvrda viševjekovne istrajne borbe Srba preko Drine za svoj opstanak i slobodu, za svoje pravo na samoupravu.

"Zahvaljujući žrtvama hrabrih junaka sa Romanije, Majevice, Ozrena i Manjače do popaljenih bratunačkih sela i žrtava Podrinja, Mrkonjić Grada, Šipova i drugih mjesta izgrađena je naša Republika kao jedini garant budućnosti i napretka Srba u Bosni i Hercegovini. Najpreči naš zadatak danas je da, kao i naši heroji, budemo jedinstveni u odbrani Republike Srpske, njenih nadležnosti i ustavnog položaja, i ispravimo nepravdu prema djeci poginulih boraca koja moraju biti riješenog materijalnog statusa", kazao je Nešić.

On ističe da je ponosan što DNS nikada nije glasao ni za jedan prenos nadležnosti, to nas razlikuje od drugih velikih stranaka Srba u Bosni i Hercegovini.

"Snagu naše Republike Srpske moramo jačati neodustajanjem od specijalnih i paralalnih veza sa Srbijom, od koje u teškim vremenima ekonomske krize možemo mnogo naučiti. Zajedništvo i nacionalno jedinstvo garant su da nikada niko neće moći da ukine Republiku Srpsku", poručio je Nešić.

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nenad

21.11.2020 12:40

Dragi moj imenjace.To sto pricas o jedinstvu svako iole normalan zana da je to tako.Ali sada licno Vas mozemo da pitamo ko je donio podjele u nasem narodu i da li Vi licno imate udjela u tome.Svako dobro BN redakciji i Sretna slava SV.Arhandjelo svima koji danas slave.

ODGOVORITE
Name

ispravka

21.11.2020 13:55

nije ,svako iole normalan zana nego zna.

Name

Janos

21.11.2020 12:46

Nema jačanja ekonomije bez povezanosti na svim nivoima, a bez saradnje sa svim državama bivše YU

ODGOVORITE
Name

XXXL

21.11.2020 13:28

Nareceni je dosadio Bogu i narodu..Strasno, ko to komentarise i daje prijedloge za djecu poginukih boraca?Neko ko je bez imalo empatije i emocija opljackao drzavne resurse! Od ovakvih pozicija i opozicija treba dici ruke,svi koji su bliski njemu uvesce ih u probleme..

ODGOVORITE
Name

Lj

21.11.2020 13:28

Svaka čast Nesicu samo tako nastavite i vi ste pobjednici na sljedećim izborima pozdrav izvzvornika

ODGOVORITE
Name

Asim

21.11.2020 14:23

A mi u Sarajevu čujemo da su Republiki Srpskoj konačno odbrojani dani.Ništa vi tu više ne možete,haha...neko drugi donosi odluke.Živjela BiH.

Name

Ako

22.11.2020 07:58

Neko drugi odlucuje, onda od bosne nema nista. Nemoj se radovat bezveze.

Name

Istina

21.11.2020 15:34

Nemam nista protiv srpskog jedinstva, ali samo jedinstvo svih naroda u drzavi kao i manjina ce donijeto ekonomski napredak i dobrobit svih koji ovdje zive, ukljucujuci i srbe. Tek kad to i svi politicari shvate i pocnu raditi na tome mozemo se nadati boljem zivotu.

ODGOVORITE