Притисци и уцјене нису јачи од воље народа на изборима

Протекли локални избори показали су да никакави притисци и уцене нису јачи од воље народа. Зато је важно да истрајемо да се изборни материјал на свим изборним мјестима, која су сумњива, поново преброји и преконтролише, истакли су учесници емисије “Изазови” БН телевизије.

Република Српска 20.11.2020 | 22:52
Притисци и уцјене нису јачи од воље народа на изборима

Оно што се десило у Црној Гори, показали су протекли избори у Републици Српској, односно БиХ, када је у Бања Луци, Бијељини и Сарајеву дошло до промјене власти. Умјесто честитики, услиједиле су некоректене изјаве и пријетње. Побјединици имају само једну жељу, а то је обезбједити бољи живот свим грађанима Републике Српске.

"Бољи живот на овим просторима, са јаком пронаталитетном политиком, само су један од циљева који су пред СДС и мене као градоначелником Бијељине", рекао је новоизабрани градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, додајући да су протекли избори показали како нико није незамјењив.

"ПДП је на нивоу цијеле Републике Српске, остварио најбољи резултат, показујући тиме да постоји “свјетло на крају тунела”, изјавио је новоизабрани одборник ПДП-а у Скупштини града Бања Лука Иван Бегић.

"Једини достојанствен човјек у поразу Игора Радојичића, јесте Игор Радојичић. Када је схватио да је изгубио изборе у Бања Луци Радојичић је честитао Драшку Станивуковићу", казао је Бегић.

Највише нерегуларности забиљежено је у Добоју, те опозиција тражи понављање избора. 

"Морам рећи да у Добоју није само опозиција рекла “НЕ” овом изборном резултату, односно овој изборној превари",каже члан Главног одбора ПДП-а из Добоја Оливера Недић. 

ДНС је пред саме изборе напустио најдуговјечнију коалицију са СНСД. 

"Ми имамо нарушену демократију, а нарушена демократија значи незадовољство наших грађана", рекао је посланик ДНС-а у НС Републике Српске Александар Главаш.

"У Добоју ДНС очекује двије ствари, једна је потпуно понављање избора у Добоју и ту одлуку ЦИК мора донијети, а друга је да морају бити кажњени људи из ГИК", додао је Главаш.

Иза сваког одборника стоји народ, а народ је бирао и дошло је до промјена. Општи избори који слиједе за двије године, показаће да ли су позиција и опозиција учиниле за њега све што су обећали. А, ако нису, онда ћемо поново поштовати само једну вољу, а то је изборна воља народа, закључили су учесници емисије Изазови БН ТВ.