Путин изразио саучешче Вучићу због смрти патријарха

- Предсједник Русије Владимир Путин упутио је саучешће предсједнику Србије Александру Вучићу поводом смрти Њагове светости патријарха српског Иринеја, саопштено је из Кремља.

Србија 20.11.2020 | 12:40
Путин изразио саучешче Вучићу због смрти патријарха

"Поштовани предсједниче примите моје искрено саучешће због огромног губитка, због смрти Њагове светости патријарха српског Иринеја", наводи се у телеграму саучешћа.

Путин је оцијенио да је патријарх Иринеј заслужио ауторитет који има у својој домовини, као и у иностранству, и то искључиво својим дјелима, преноси "Спутњик".

Како је предсједник Русије навео, главни напори патријарха Иринеја били су унапређење највиших духовних вриједности, али и јачање јединства цјелокупног православног свијета.

"Молим вас да пренесете моје саучешће и ријечи подршке цјелокупном свештенству Српске православне цркве, као и цијелом српском братском народу", навео је Путин.

Њагова светост архиепископ пећки, митрополит београдско-карловачки и патријарх српски Иринеј /Гавриловић/ упокојио се јутрос у Војној ковид болници "Карабурма" у Београду.

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар