Putin izrazio saučešče Vučiću zbog smrti patrijarha

- Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je saučešće predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom smrti Njagove svetosti patrijarha srpskog Irineja, saopšteno je iz Кremlja.

Srbija 20.11.2020 | 12:40
Putin izrazio saučešče Vučiću zbog smrti patrijarha

"Poštovani predsjedniče primite moje iskreno saučešće zbog ogromnog gubitka, zbog smrti Njagove svetosti patrijarha srpskog Irineja", navodi se u telegramu saučešća.

Putin je ocijenio da je patrijarh Irinej zaslužio autoritet koji ima u svojoj domovini, kao i u inostranstvu, i to isključivo svojim djelima, prenosi "Sputnjik".

Кako je predsjednik Rusije naveo, glavni napori patrijarha Irineja bili su unapređenje najviših duhovnih vrijednosti, ali i jačanje jedinstva cjelokupnog pravoslavnog svijeta.

"Molim vas da prenesete moje saučešće i riječi podrške cjelokupnom sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, kao i cijelom srpskom bratskom narodu", naveo je Putin.

Njagova svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski Irinej /Gavrilović/ upokojio se jutros u Vojnoj kovid bolnici "Кaraburma" u Beogradu.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar