Сахрана Ивана Бекјарева у суботу, комеморација отказана због пандемије!

Глумац Иван Бекјарев, који је преминуо у понедељак у 75. години од последица корона вируса, биће сахрањен у суботу, 21. новембра, у 15 сати, у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Магазин 19.11.2020 | 15:24
Сахрана Ивана Бекјарева у суботу, комеморација отказана због пандемије!

Уз одобрење породице, Скупштина града Београда прихватила је захтев Удружења уметника да се глумац сахрани у засебну алеју јер иза њега стоје велика глумачка дела. 

Због епидемиолошке ситуације, комеморација глумцу биће одржана када се стекну услови, јер за сада нису дозвољени велики скупови у затвореном  простору.

Подсетимо, Иван Бекјарев рођен је у Београду 6. априла 1946. године где је завршио Шесту београдску гимназију, а затим и Факултет драмских уметности. Снимио је више од 50 филмова.

Прву велику улогу остварио је 1967. године у филму “Боксери иду у рај”. Одиграо је велики број улога у ТВ драмама и популарним серијама као што су “Бањица”, “Отписани”, “Бољи живот”, “Срећни људи” и многе друге. Одиграо је више од 150 улога у позоришту, од чега око 60 у Југословенском драмском позоришту. Последњу улогу остварио је у филму “Било једном у Србији” редитеља Петра Ристовског.

Бекјарев је у свом последњем интервјуу, који је дао у октобру ове године, открио због чега га је све ређе било на малим екранима, поготово у време хиперпродукције.

- Разочаран сам што ме све мање зову, а и кад позову, нуде улоге које морам да одбијем. Нисам одбио толико улога за целу каријеру колико у последњих годину дана. То су тако понижавајуће улоге, малтене сваки статиста може да их одигра. Понешто и прихватим, али сам се покајао за многе улоге. То је страшно, а тек кад дођемо до питања висине хонорара, тек онда је све срамно. Толико је наш посао обезвређен, да немам речи. То је никад гора ситуација - рекао је Бекјарев за <а хреф="хттпс://www.блиц.рс/забава/иван-бекјарев-посао-одбио-улоге/88т5бц6" таргет="_бланк" рел="ноопенер">блиц.рс.

извор: Телеграф.рс/Блиц фото: АТА имагес

Коментари / 0

Оставите коментар