Sahrana Ivana Bekjareva u subotu, komemoracija otkazana zbog pandemije!

Glumac Ivan Bekjarev, koji je preminuo u ponedeljak u 75. godini od posledica korona virusa, biće sahranjen u subotu, 21. novembra, u 15 sati, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Magazin 19.11.2020 | 15:24
Sahrana Ivana Bekjareva u subotu, komemoracija otkazana zbog pandemije!

Uz odobrenje porodice, Skupština grada Beograda prihvatila je zahtev Udruženja umetnika da se glumac sahrani u zasebnu aleju jer iza njega stoje velika glumačka dela. 

Zbog epidemiološke situacije, komemoracija glumcu biće održana kada se steknu uslovi, jer za sada nisu dozvoljeni veliki skupovi u zatvorenom  prostoru.

Podsetimo, Ivan Bekjarev rođen je u Beogradu 6. aprila 1946. godine gde je završio Šestu beogradsku gimnaziju, a zatim i Fakultet dramskih umetnosti. Snimio je više od 50 filmova.

Prvu veliku ulogu ostvario je 1967. godine u filmu “Bokseri idu u raj”. Odigrao je veliki broj uloga u TV dramama i popularnim serijama kao što su “Banjica”, “Otpisani”, “Bolji život”, “Srećni ljudi” i mnoge druge. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Poslednju ulogu ostvario je u filmu “Bilo jednom u Srbiji” reditelja Petra Ristovskog.

Bekjarev je u svom poslednjem intervjuu, koji je dao u oktobru ove godine, otkrio zbog čega ga je sve ređe bilo na malim ekranima, pogotovo u vreme hiperprodukcije.

- Razočaran sam što me sve manje zovu, a i kad pozovu, nude uloge koje moram da odbijem. Nisam odbio toliko uloga za celu karijeru koliko u poslednjih godinu dana. To su tako ponižavajuće uloge, maltene svaki statista može da ih odigra. Ponešto i prihvatim, ali sam se pokajao za mnoge uloge. To je strašno, a tek kad dođemo do pitanja visine honorara, tek onda je sve sramno. Toliko je naš posao obezvređen, da nemam reči. To je nikad gora situacija - rekao je Bekjarev za blic.rs.

izvor: Telegraf.rs/Blic foto: ATA images

Komentari / 0

Ostavite komentar