Спорт је постао комерцијализована забава

- Новац је данас примаран и у спорту, који све мање представља витешко такмичење, а спортски дух се губи. Спорт је постао комерцијализована забава, једна је од порука из емисије Глобално, чија је тема била ”Од блата до злата”.

Република Српска 18.11.2020 | 22:37
Спорт је постао комерцијализована забава

Сваки професионални спорт данас је нездрав. Троши се тијело, али и психа, рекли су учесници емисије Глобално БН ТВ.

“Ако не волите ту бол, не треба да тренирате. Прије уласка у процес тренинга треба да се зна да је то болно и тешко, али временом се тај бол и терет заволи, вуче те то да тренираш, почнеш да се такмичиш сам са саобом”, истакао је Никола Јовановић, персонални тренер и јутјубер.

“Скидао сам по 10, 12 кила за недељу дана, као и остали борци. Брутално изгладњивање и мучење тијела. Противник сам тога и надам се да ће бити уведена ускоро нова категорија, те забрањено то скидање килограма, јер борци више умиру од скидања килаже него од борбе саме”, поручио је ММА борац, Дарко Стошић.

Научно је доказано да су бициклисти највише допинговани спортисти, а то по њиховом физичком изгледу никада не би сте рекли, што значи да он вара, каже бодибилдер шампион, Лепомир Бакић.

“Сви професионални спортисти узимају стероиде или “нешто”. Не само у професионалном бодибилдингу, него у сваком спорту. То што постоје допинг контроле и што они неће да признају, то је њихова ствар. Арнолд Шварценегер је сам признао да користи стероиде, па постао гувернер Калифорније. То је сада нормално, али је још увијек табу-тема. Рећи да користимо протеине, који су дозвољени, је прихватљиво”, каже Бакић.

Спорт је данас постао наука, ништа није препуштено случају, кажу спортисти.

“Свјетске сениорске рекорде који су постављени прије 25 година, данас обарају јуниори. Ми нисмо за 25 година толико физички еволуирали. Дрога је евалуирала, хемија и исхрана, али и спорт као наука. То није као прије идемо да играмо фудбал, после ћемо се најести пилетине. Спорт је постао наука, било који спорт. У оквиру спорта је десет наука које се њиме баве”, напоменуо је Никола Дробњак, кик боксер.

Новац је данас примаран и у спорту, којисве мање представља витешко такмичење, а спортски дух се губи. Спорт је постао комерцијализована забава, једна је од порука из емисије Глобално.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар