Sport je postao komercijalizovana zabava

- Novac je danas primaran i u sportu, koji sve manje predstavlja viteško takmičenje, a sportski duh se gubi. Sport je postao komercijalizovana zabava, jedna je od poruka iz emisije Globalno, čija je tema bila ”Od blata do zlata”.

Republika Srpska 18.11.2020 | 22:37
Sport je postao komercijalizovana zabava

Svaki profesionalni sport danas je nezdrav. Troši se tijelo, ali i psiha, rekli su učesnici emisije Globalno BN TV.

“Ako ne volite tu bol, ne treba da trenirate. Prije ulaska u proces treninga treba da se zna da je to bolno i teško, ali vremenom se taj bol i teret zavoli, vuče te to da treniraš, počneš da se takmičiš sam sa saobom”, istakao je Nikola Jovanović, personalni trener i jutjuber.

“Skidao sam po 10, 12 kila za nedelju dana, kao i ostali borci. Brutalno izgladnjivanje i mučenje tijela. Protivnik sam toga i nadam se da će biti uvedena uskoro nova kategorija, te zabranjeno to skidanje kilograma, jer borci više umiru od skidanja kilaže nego od borbe same”, poručio je MMA borac, Darko Stošić.

Naučno je dokazano da su biciklisti najviše dopingovani sportisti, a to po njihovom fizičkom izgledu nikada ne bi ste rekli, što znači da on vara, kaže bodibilder šampion, Lepomir Bakić.

“Svi profesionalni sportisti uzimaju steroide ili “nešto”. Ne samo u profesionalnom bodibildingu, nego u svakom sportu. To što postoje doping kontrole i što oni neće da priznaju, to je njihova stvar. Arnold Švarceneger je sam priznao da koristi steroide, pa postao guverner Kalifornije. To je sada normalno, ali je još uvijek tabu-tema. Reći da koristimo proteine, koji su dozvoljeni, je prihvatljivo”, kaže Bakić.

Sport je danas postao nauka, ništa nije prepušteno slučaju, kažu sportisti.

“Svjetske seniorske rekorde koji su postavljeni prije 25 godina, danas obaraju juniori. Mi nismo za 25 godina toliko fizički evoluirali. Droga je evaluirala, hemija i ishrana, ali i sport kao nauka. To nije kao prije idemo da igramo fudbal, posle ćemo se najesti piletine. Sport je postao nauka, bilo koji sport. U okviru sporta je deset nauka koje se njime bave”, napomenuo je Nikola Drobnjak, kik bokser.

Novac je danas primaran i u sportu, kojisve manje predstavlja viteško takmičenje, a sportski duh se gubi. Sport je postao komercijalizovana zabava, jedna je od poruka iz emisije Globalno.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar