Борба за истину: Ко штити убице Салета Пантића?

Ко штити убице Салета Пантића, питање је које је и данас на градском тргу у Бијељини поставила породица убијеног Александра. Након више захтјева упућених Окружном тужилаштву, обавили су увид у документацију из истраге и како кажу уочили су бројне грешке на чијем исправљању ће инсистирати.

Република Српска 18.11.2020 | 18:29
Борба за истину: Ко штити убице Салета Пантића?

Борба за истину и правду породице Пантић из Бијељине не стаје. Родитељи су у бруталној тучи навијача изгубили сина, а сестре брата. А за убиство нико није осуђен. Послије више захтјева, породица је коначно добила увид у докуменатцију из истраге у којој је уочила бројне грешке.

“Увидом у оно што нам је дозвољено отворила су се још многа питања на која ћемо у наредним данима тражити одговор. Установили смо да се у њој налазе вишеструке копије идентичних докумената, празни папири, документација која ни на који начин није повезана са предметом у којем се налази. Налази се докумантација која потврђује да је паушално вођена истрага јер се не налази ни једдан документ који може потврдити која истражна мјера и радња је предузета против особе која је била  осумњичена током истраге, а касније и оптужена за убиство. ”, рекла је сестра убијеног Александра Пантића, Данијела Пантић.

Предмет у вези убиства Александра Пантића тренутно се налази у Врховном суду гдје је у току жалбени поступак, а у међувремену десила се и нова истрага.

“Ових дана је покренута истрага против које три особе које су учесвовале у догађају у којем је убијен мој брат. Истрага је покренута по наредби тужиоца, а морам да кажем да смо још прошле године тужилаштво ми лично и усмено, а потом и писмено обавијестили”, рекла је Данијела.

Породица Пантић од правде одустати неће. Битно је то, каже сестра Александра, због цијелог друштва.

“Битно је из разлога што се и даље ствари са којима јавност није упозната и даље дешавају, јер недавно су неки од чланова група учесника у овом догађају поново у некој рутинској контроли ухапшени са сличним оружјем које се користило у том нападу у Дворовима”, рекла је Александра.

Александар Пантић убијен је 15. септембра 2018. године, на паркингу испред хотела “Свети Стефан” у Дворовима код Бијељине, у тучи навијача Партизана и Црвене Звезде.

За убиство су били оптужени Марко Зарић И Петар Бујиновић, али им је Окружни суд у Бијељини изрекао ослобађајућу пресуду.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бањалучки син

18.11.2020 18:17

Корумпирано и криминално тужилаштво. Ко ће други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теги

19.11.2020 08:19

Цинимо све да не уцинимо ниста

Name

Панкрације

19.11.2020 09:20

Да није уцествовао у договореним улицним туцама, не би био убијен.

ОДГОВОРИТЕ