Borba za istinu: Ko štiti ubice Saleta Pantića?

Ko štiti ubice Saleta Pantića, pitanje je koje je i danas na gradskom trgu u Bijeljini postavila porodica ubijenog Aleksandra. Nakon više zahtjeva upućenih Okružnom tužilaštvu, obavili su uvid u dokumentaciju iz istrage i kako kažu uočili su brojne greške na čijem ispravljanju će insistirati.

Republika Srpska 18.11.2020 | 18:29
Borba za istinu: Ko štiti ubice Saleta Pantića?

Borba za istinu i pravdu porodice Pantić iz Bijeljine ne staje. Roditelji su u brutalnoj tuči navijača izgubili sina, a sestre brata. A za ubistvo niko nije osuđen. Poslije više zahtjeva, porodica je konačno dobila uvid u dokumenatciju iz istrage u kojoj je uočila brojne greške.

“Uvidom u ono što nam je dozvoljeno otvorila su se još mnoga pitanja na koja ćemo u narednim danima tražiti odgovor. Ustanovili smo da se u njoj nalaze višestruke kopije identičnih dokumenata, prazni papiri, dokumentacija koja ni na koji način nije povezana sa predmetom u kojem se nalazi. Nalazi se dokumantacija koja potvrđuje da je paušalno vođena istraga jer se ne nalazi ni jeddan dokument koji može potvrditi koja istražna mjera i radnja je preduzeta protiv osobe koja je bila  osumnjičena tokom istrage, a kasnije i optužena za ubistvo. ”, rekla je sestra ubijenog Aleksandra Pantića, Danijela Pantić.

Predmet u vezi ubistva Aleksandra Pantića trenutno se nalazi u Vrhovnom sudu gdje je u toku žalbeni postupak, a u međuvremenu desila se i nova istraga.

“Ovih dana je pokrenuta istraga protiv koje tri osobe koje su učesvovale u događaju u kojem je ubijen moj brat. Istraga je pokrenuta po naredbi tužioca, a moram da kažem da smo još prošle godine tužilaštvo mi lično i usmeno, a potom i pismeno obavijestili”, rekla je Danijela.

Porodica Pantić od pravde odustati neće. Bitno je to, kaže sestra Aleksandra, zbog cijelog društva.

“Bitno je iz razloga što se i dalje stvari sa kojima javnost nije upoznata i dalje dešavaju, jer nedavno su neki od članova grupa učesnika u ovom događaju ponovo u nekoj rutinskoj kontroli uhapšeni sa sličnim oružjem koje se koristilo u tom napadu u Dvorovima”, rekla je Aleksandra.

Aleksandar Pantić ubijen je 15. septembra 2018. godine, na parkingu ispred hotela “Sveti Stefan” u Dvorovima kod Bijeljine, u tuči navijača Partizana i Crvene Zvezde.

Za ubistvo su bili optuženi Marko Zarić I Petar Bujinović, ali im je Okružni sud u Bijeljini izrekao oslobađajuću presudu.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Бањалучки син

18.11.2020 18:17

Корумпирано и криминално тужилаштво. Ко ће други.

ODGOVORITE
Name

Tegi

19.11.2020 08:19

Cinimo sve da ne ucinimo nista

Name

Pankracije

19.11.2020 09:20

Da nije ucestvovao u dogovorenim ulicnim tucama, ne bi bio ubijen.

ODGOVORITE