ПДП упутио захтјев за поништавање избора у Добоју

„Партија демократског прогреса послала је званичан захтјев Централној изборној комисији БиХ за поништавање избора у Добоју“, рекао је потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак, додајући да ПДП тражи од ЦИК БиХ и одређивање термина за поновно одржавање избора у Добоју. 

Република Српска 18.11.2020 | 14:32
ПДП упутио захтјев за поништавање избора у Добоју

„Посматрачима ПДП-а забрањено је да врше своју функцију на укупно 68 бирачких мјеста, чиме је изборни процес непоправљиво контаминиран, те због тога резултати овако спроведених избора немају значај и не смију се примјењивати. Начин на који је СНСД-ова власт спровела изборе у Добоју је такав да су могли попунити гласачке листиће и дан раније у својим страначким просторијама, јер осим забране присуства на бирачким мјестима у току изборног дана, наши посматрачи нису учествовали ни у надгледању припреме бирачких мјеста, нити бројања гласова“, истиче Црнадак. 

Он каже да у оваквом  изборном процесу, који није ни законит ни вјеродостојан, није могла бити испоштована воља бирача: 

„Основно право сваке странке је да има своје посматраче на сваком бирачком мјесту, а у случају Добоја то право је потпуно поништено ПДП-у као и другим опозиционим странакама“, закључује Црнадак. 

(БН)  

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Борис

18.11.2020 13:43

Подршка понављању избора у Добоју, јер је цијела опозиција била за то још у пријеподневним часовима дана гласања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опуштено

18.11.2020 13:47

Црнадак це тражити понављање избора и у Модричи за одборнике у СОе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г.Л

18.11.2020 16:34

Замислите добијо човијек 82% гласа за снсд ,а 25 год.Добој био упориште СДС-а.Па да се украде мало да се не примијети је у реду,али толико баш????

ОДГОВОРИТЕ
Name

100%

18.11.2020 20:53

...гласова су Обренови добијали сви одред свих ових година а тај тренд се наставља и дан данас! СИПА треба да се преименује у СПАВА!

Name

Као и Шамац

19.11.2020 10:18

Замисли НДПовац побиједио на свим изборним мјестима.Јел за неповјероват???Али,тако је...поштено сигурно,хахаха Чавић изабрао Општину гдје су папци па бар ту да огули још,осим у Електрокрајини.Није пуно упадно већим звјеркама,па не мора талити.

Name

БЛ

19.11.2020 08:12

ОНА САЊА ВУЛИЦ И ЈЕРЕМИЦ ПЕРФИДНИ ЦУЈ ДИГЛА СВОЈЕ ПОСМАЗРАЦЕ ДА ДОДЗУ У ТРИ УЈУТРО А ЗА ДРУГЕ НЕМА МЈЕСТА ПА ТО И МИРИСЕ НА КРИМИНАЛ КАО ДА ЈЕ ДОДИКОВА ЦЕРКА ИСТА ДРЦНА РЕТОРИКА БЕЗОБРАЗНА НЕКУЛТУРНА НЕЗНАМ КО ЗА ЊУ МОЗЕ ГЛАДАТИ

ОДГОВОРИТЕ