PDP uputio zahtjev za poništavanje izbora u Doboju

„Partija demokratskog progresa poslala je zvaničan zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji BiH za poništavanje izbora u Doboju“, rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, dodajući da PDP traži od CIК BiH i određivanje termina za ponovno održavanje izbora u Doboju. 

Republika Srpska 18.11.2020 | 14:32
PDP uputio zahtjev za poništavanje izbora u Doboju

„Posmatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta, čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran, te zbog toga rezultati ovako sprovedenih izbora nemaju značaj i ne smiju se primjenjivati. Način na koji je SNSD-ova vlast sprovela izbore u Doboju je takav da su mogli popuniti glasačke listiće i dan ranije u svojim stranačkim prostorijama, jer osim zabrane prisustva na biračkim mjestima u toku izbornog dana, naši posmatrači nisu učestvovali ni u nadgledanju pripreme biračkih mjesta, niti brojanja glasova“, ističe Crnadak. 

On kaže da u ovakvom  izbornom procesu, koji nije ni zakonit ni vjerodostojan, nije mogla biti ispoštovana volja birača: 

„Osnovno pravo svake stranke je da ima svoje posmatrače na svakom biračkom mjestu, a u slučaju Doboja to pravo je potpuno poništeno PDP-u kao i drugim opozicionim stranakama“, zaključuje Crnadak. 

(BN)  

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Boris

18.11.2020 13:43

Podrška ponavljanju izbora u Doboju, jer je cijela opozicija bila za to još u prijepodnevnim časovima dana glasanja

ODGOVORITE
Name

Opušteno

18.11.2020 13:47

Crnadak ce tražiti ponavljanje izbora i u Modriči za odbornike u SOe

ODGOVORITE
Name

G.L

18.11.2020 16:34

Zamislite dobijo čovijek 82% glasa za snsd ,a 25 god.Doboj bio uporište SDS-a.Pa da se ukrade malo da se ne primijeti je u redu,ali toliko baš????

ODGOVORITE
Name

100%

18.11.2020 20:53

...glasova su Obrenovi dobijali svi odred svih ovih godina a taj trend se nastavlja i dan danas! SIPA treba da se preimenuje u SPAVA!

Name

Као и Шамац

19.11.2020 10:18

Замисли НДПовац побиједио на свим изборним мјестима.Јел за неповјероват???Али,тако је...поштено сигурно,хахаха Чавић изабрао Општину гдје су папци па бар ту да огули још,осим у Електрокрајини.Није пуно упадно већим звјеркама,па не мора талити.

Name

BL

19.11.2020 08:12

ONA SANJA VULIC I JEREMIC PERFIDNI CUJ DIGLA SVOJE POSMAZRACE DA DODZU U TRI UJUTRO A ZA DRUGE NEMA MJESTA PA TO I MIRISE NA KRIMINAL KAO DA JE DODIKOVA CERKA ISTA DRCNA RETORIKA BEZOBRAZNA NEKULTURNA NEZNAM KO ZA NJU MOZE GLADATI

ODGOVORITE