Ево ко ће бити на функцијама у Бијелој кући

Изабрани предсједник САД Џо Бајден открио је ко ће бити на функцијама у Бијелој кући, а у разноликом тиму наћи ће се неки од људи који су били на вишим позицијама у кампањи и неки од његових најближих сарадника, пише АП.

Свијет 17.11.2020 | 20:13
Ево ко ће бити на функцијама у Бијелој кући

Бајден је потврдио да ће бивша менаџерка кампање Џен О'Мали Дилон бити постављена на мјесто замјеника шефа кабинета, док ће се представник Луизијане у Конгресу и копредседавајући кампање Седрик Ричмонд, и савјетник кампање Стив Рикети, наћи на вишим функцијама у новој администрацији.

Виши савјетник новоизабраног предсједника постаће Мајк Донилон дугогодишњи Бајденов сарадник од повјерења. Дана Ремус главна савјетница кампање постаће саветница Бијеле куће, док ће замјеница менаџера кампање Џули Чавез Родригез доћи на чело Канцеларије за међувладине послове.

Ани Томасини, која тренутно обавља функцију шефа особља задуженог за Бајденова путовања, наћи ће се на мјесту директорке за операције Овалног кабинета.

Шеф особља кампање Ентони Бернал постаће виши савјетник Џил Бајден, док ће њен шеф особља постати Џулиса Рејносо Панталеон бивша Обамина амбасадорка у Уругвају.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Михајло

17.11.2020 19:29

А ја мислим да је нас бурле кандидат за неку куцу, а он зрео за преко Врбаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко вам даје право

17.11.2020 20:35

Молим новинаре да не додају со на рану “господину” Додику(бурле је данас љут)изгубио Бањалуку сад још доносите изјеве кога ће Бајден распоредити за своје сараднике а он(бурле ) каже да Бајден није побједио него Трамп(ко и његова странка у Бањалуци и Бјељини(гдје живи) трецина становника ентитета РС-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

17.11.2020 22:16

Који криминалац из Републике Српске је на црној листи УСА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

18.11.2020 05:43

Бајдо скини Рудоњу са црне листе поправиће се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

18.11.2020 11:38

Овај неће доживјети прву годину мандата или ће се нагло повући због здравствених разлога,а онда по уставу афроамериканка постаје ВД предсједница који се не рачуна као први мандат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тодор

18.11.2020 12:52

Јос да додам да це за балкан бити именована Хилари Цлинтон,ој,ој Бурле теско се теби.

ОДГОВОРИТЕ