Evo ko će biti na funkcijama u Bijeloj kući

Izabrani predsjednik SAD Džo Bajden otkrio je ko će biti na funkcijama u Bijeloj kući, a u raznolikom timu naći će se neki od ljudi koji su bili na višim pozicijama u kampanji i neki od njegovih najbližih saradnika, piše AP.

Svijet 17.11.2020 | 20:13
Evo ko će biti na funkcijama u Bijeloj kući

Bajden je potvrdio da će bivša menadžerka kampanje Džen O'Mali Dilon biti postavljena na mjesto zamjenika šefa kabineta, dok će se predstavnik Luizijane u Kongresu i kopredsedavajući kampanje Sedrik Ričmond, i savjetnik kampanje Stiv Riketi, naći na višim funkcijama u novoj administraciji.

Viši savjetnik novoizabranog predsjednika postaće Majk Donilon dugogodišnji Bajdenov saradnik od povjerenja. Dana Remus glavna savjetnica kampanje postaće savetnica Bijele kuće, dok će zamjenica menadžera kampanje Džuli Čavez Rodrigez doći na čelo Kancelarije za međuvladine poslove.

Ani Tomasini, koja trenutno obavlja funkciju šefa osoblja zaduženog za Bajdenova putovanja, naći će se na mjestu direktorke za operacije Ovalnog kabineta.

Šef osoblja kampanje Entoni Bernal postaće viši savjetnik Džil Bajden, dok će njen šef osoblja postati Džulisa Rejnoso Pantaleon bivša Obamina ambasadorka u Urugvaju.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mihajlo

17.11.2020 19:29

A ja mislim da je nas burle kandidat za neku kucu, a on zreo za preko Vrbasa.

ODGOVORITE
Name

Ko vam daje pravo

17.11.2020 20:35

Molim novinare da ne dodaju so na ranu “gospodinu” Dodiku(burle je danas ljut)izgubio Banjaluku sad još donosite izjeve koga će Bajden rasporediti za svoje saradnike a on(burle ) kaže da Bajden nije pobjedio nego Tramp(ko i njegova stranka u Banjaluci i Bjeljini(gdje živi) trecina stanovnika entiteta RS-a!

ODGOVORITE
Name

Draško

17.11.2020 22:16

Koji kriminalac iz Republike Srpske je na crnoj listi USA?

ODGOVORITE
Name

Q

18.11.2020 05:43

Bajdo skini Rudonju sa crne liste popraviće se.

ODGOVORITE
Name

Herc

18.11.2020 11:38

Ovaj neće doživjeti prvu godinu mandata ili će se naglo povući zbog zdravstvenih razloga,a onda po ustavu afroamerikanka postaje VD predsjednica koji se ne računa kao prvi mandat.

ODGOVORITE
Name

Todor

18.11.2020 12:52

Jos da dodam da ce za balkan biti imenovana Hilari Clinton,oj,oj Burle tesko se tebi.

ODGOVORITE