Прогласио побједу, а сада води противкандидат

Тијесна трка за начелничку позицију у Илијашу води се између кандидата Четворке Амара Доваџије и СДА Акифа Фазлића и још увијек је неизвјесно ко ће бити на челу ове општине наредне четири године.

Босна и Херцеговина 16.11.2020 | 16:44
Прогласио побједу, а сада води противкандидат

Доваџија је синоћ прогласио побједу написавши на Фацебооку да су резултати познати и да говоре да је управо он нови начелник Илијаша, уз предност коју Фазлић "ни математички не може достићи".

Али, ствари су се, према посљедњим подацима Централне изборне комисије, промијениле. Фазлић тренутно води са 3.808 гласова (51,25 одсто), док Доваждија има 3.622 гласа (48,75 одсто).

И Доваџија је објавио да још увијек нема званичне потврде о његовој побједи.

"Синоћ смо побиједили, али 'изненада' је дошло до кашњења резултата с бирачког мјеста Љешево Б, након чега је дошло до значајног смањења разлике, али ја и даље водим за 43 гласа. Зашто се одуговлачи? Завршене су доста веће опћине од Илијаша. Иначе, два кључна човјека опћинске изборне комисије су из Љешева. Како год да буде, ми смо побједници, а спремни смо на све", поручио је Доваџија.

Како сазнају федерални медији, након овог преокрета, велики број присталица Амара Доваџије окупио се испред Општине Илијаш, гдје, како су рекли, влада опсадно стање.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар