Proglasio pobjedu, a sada vodi protivkandidat

Tijesna trka za načelničku poziciju u Ilijašu vodi se između kandidata Četvorke Amara Dovadžije i SDA Akifa Fazlića i još uvijek je neizvjesno ko će biti na čelu ove opštine naredne četiri godine.

Bosna i Hercegovina 16.11.2020 | 16:44
Proglasio pobjedu, a sada vodi protivkandidat

Dovadžija je sinoć proglasio pobjedu napisavši na Facebooku da su rezultati poznati i da govore da je upravo on novi načelnik Ilijaša, uz prednost koju Fazlić "ni matematički ne može dostići".

Ali, stvari su se, prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije, promijenile. Fazlić trenutno vodi sa 3.808 glasova (51,25 odsto), dok Dovaždija ima 3.622 glasa (48,75 odsto).

I Dovadžija je objavio da još uvijek nema zvanične potvrde o njegovoj pobjedi.

"Sinoć smo pobijedili, ali 'iznenada' je došlo do kašnjenja rezultata s biračkog mjesta Lješevo B, nakon čega je došlo do značajnog smanjenja razlike, ali ja i dalje vodim za 43 glasa. Zašto se odugovlači? Završene su dosta veće općine od Ilijaša. Inače, dva ključna čovjeka općinske izborne komisije su iz Lješeva. Kako god da bude, mi smo pobjednici, a spremni smo na sve", poručio je Dovadžija.

Kako saznaju federalni mediji, nakon ovog preokreta, veliki broj pristalica Amara Dovadžije okupio se ispred Opštine Ilijaš, gdje, kako su rekli, vlada opsadno stanje.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar