ГИК: Прелиминарни резултати избора у Бијељини

Дан након избора Градска изборна комисија Бијељина саопштила је прелиминарне резултате, напомињући да ће у складу са законом са одређених бирачким мјеста бити организовано поновно пребројавање гласова.

Република Српска 16.11.2020 | 15:18
ГИК: Прелиминарни резултати избора у Бијељини

Градска изборна комисија саопштила је прелиминарне резултате јучерашњих локалних избора у Бијељини.

“Према прелиминарним резултатима Градске изборне комисије /ГИК/ у Бијељини, кандидат СДС-а и ПДП-а за градоначелника Љубиша Петровић освојио је 20.890 гласова, кандидат коалиције "Заједно за Семберију и Српску" Мићо Мићић 17.821 глас и кандидат Бобан Лазић 5.089 гласова, рекла је  предсједник ГИК-а Дијана Савић - Божић.

Изборни дан у Бијељини прошао је без икаквих проблема са излазношћу бирача од 51,50 одсто.

“Немам ниједну примједбу и  није било проблема на бирачким мјестима, уз излазност бирача од 51,50 одсто, уз рад изборне комисије који је био потпуно транспарентан и отворен за јавност и за бираче, а једини смо у БиХ имали и тим за праћење епидемиолошке ситуације на изборни дан,” истиче  предсједник ГИК-а Бијељина

Са одређених бирачких мјеста организовано је поновно бројање гласова. Као најчешћи примјер тога пресједник ГИК-а навела је ситуацију гдје кандидати имају више гласова него странка. Према њеним ријечима, приликом уноса изборних резултата врши се трострука контрола - оператер, контролор и супервизор.

У складу са законом издвојена су четири тима која ће бројати поново гласачке листиће у присуству  представника политичких субјеката и посматрача,напомињу у Градској изборној комисији.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Клик

16.11.2020 15:44

Нек је изгубио кандидат снсд кад му је носилац листе крадљивац сунки и његова лоповска братија са купљеним сколама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2020 16:34

Ма само нек је Мицо руљак пао остало је све.ок...Мицо највеци улизица бахатог лудака Дудека ронхила.