GIK: Preliminarni rezultati izbora u Bijeljini

Dan nakon izbora Gradska izborna komisija Bijeljina saopštila je preliminarne rezultate, napominjući da će u skladu sa zakonom sa određenih biračkim mjesta biti organizovano ponovno prebrojavanje glasova.

Republika Srpska 16.11.2020 | 15:18
GIK: Preliminarni rezultati izbora u Bijeljini

Gradska izborna komisija saopštila je preliminarne rezultate jučerašnjih lokalnih izbora u Bijeljini.

“Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije /GIK/ u Bijeljini, kandidat SDS-a i PDP-a za gradonačelnika Ljubiša Petrović osvojio je 20.890 glasova, kandidat koalicije "Zajedno za Semberiju i Srpsku" Mićo Mićić 17.821 glas i kandidat Boban Lazić 5.089 glasova, rekla je  predsjednik GIK-a Dijana Savić - Božić.

Izborni dan u Bijeljini prošao je bez ikakvih problema sa izlaznošću birača od 51,50 odsto.

“Nemam nijednu primjedbu i  nije bilo problema na biračkim mjestima, uz izlaznost birača od 51,50 odsto, uz rad izborne komisije koji je bio potpuno transparentan i otvoren za javnost i za birače, a jedini smo u BiH imali i tim za praćenje epidemiološke situacije na izborni dan,” ističe  predsjednik GIK-a Bijeljina

Sa određenih biračkih mjesta organizovano je ponovno brojanje glasova. Kao najčešći primjer toga presjednik GIK-a navela je situaciju gdje kandidati imaju više glasova nego stranka. Prema njenim riječima, prilikom unosa izbornih rezultata vrši se trostruka kontrola - operater, kontrolor i supervizor.

U skladu sa zakonom izdvojena su četiri tima koja će brojati ponovo glasačke listiće u prisustvu  predstavnika političkih subjekata i posmatrača,napominju u Gradskoj izbornoj komisiji.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Klik

16.11.2020 15:44

Nek je izgubio kandidat snsd kad mu je nosilac liste kradljivac sunki i njegova lopovska bratija sa kupljenim skolama

ODGOVORITE
Name

Re

16.11.2020 16:34

Ma samo nek je Mico ruljak pao ostalo je sve.ok...Mico najveci ulizica bahatog ludaka Dudeka ronhila.