Авион убио медведа!

Авион компаније Аласка Аирлинес ударио је у медведа на писти приликом слетања, а том приликом животиња је настрадала док је летелица оштећена, саопштили су из управе Јакутат аеродрома на југоистоку Аљаске.

Занимљивости 16.11.2020 | 15:23
Авион убио медведа!

Ниједан од путника није повређен.

У питању је био авион Боинг 737-700 који је убио медведа, уз кога је било младунче старо две године, које је неповређено, рекао је портпарол Одељења за транспорт и јавне објекте Сем Дапчевић.

Радници аеродромског сервиса су расчистили писту око десет минута пре него што је авион требало да слети, додао је Дапчевић, рекавши да се авион спустио по мраку, а посада у авиону је испратила све редовне процедуре.

"Нос авиона је промашио медведе, али је капетан осетио ударац на левој страни, када су медведи прошли испод авиона", наводи се у саопштењу компанија "Аласка Аирлинес"



Пилоти су касније видели да медвед лежи око шест метара од писте, када су паркирали авион.

Аеродром Иакутат је делимично затворен оградом. Дапчевич је рекао да запослени пролазе годишњу обуку о опасностима од дивљих животиња и користе пиротехничка средства или возила како би стали животиње даље од подручја када је то потребно

У прошлости је забележено да су авиони на Аљасци ударали јелене, гуске, карибуе и друге животиње, али Дапчевич је рекао да је ово први пут да је чуо за медведа којег је ударио авион.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар