Avion ubio medveda!

Avion kompanije Alaska Airlines udario je u medveda na pisti prilikom sletanja, a tom prilikom životinja je nastradala dok je letelica oštećena, saopštili su iz uprave Jakutat aerodroma na jugoistoku Aljaske.

Zanimljivosti 16.11.2020 | 15:23
Avion ubio medveda!

Nijedan od putnika nije povređen.

U pitanju je bio avion Boing 737-700 koji je ubio medveda, uz koga je bilo mladunče staro dve godine, koje je nepovređeno, rekao je portparol Odeljenja za transport i javne objekte Sem Dapčević.

Radnici aerodromskog servisa su rasčistili pistu oko deset minuta pre nego što je avion trebalo da sleti, dodao je Dapčević, rekavši da se avion spustio po mraku, a posada u avionu je ispratila sve redovne procedure.

"Nos aviona je promašio medvede, ali je kapetan osetio udarac na levoj strani, kada su medvedi prošli ispod aviona", navodi se u saopštenju kompanija "Alaska Airlines"Piloti su kasnije videli da medved leži oko šest metara od piste, kada su parkirali avion.

Aerodrom Iakutat je delimično zatvoren ogradom. Dapčevič je rekao da zaposleni prolaze godišnju obuku o opasnostima od divljih životinja i koriste pirotehnička sredstva ili vozila kako bi stali životinje dalje od područja kada je to potrebno

U prošlosti je zabeleženo da su avioni na Aljasci udarali jelene, guske, karibue i druge životinje, ali Dapčevič je rekao da je ovo prvi put da je čuo za medveda kojeg je udario avion.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar