“Зептер” није крао струју од ЕРС

“Зептер Интернатионал КД” из Козарске Дубице, којим се оспорава рачун за неовлашћено утрошену електричну енергију у износу од 40.065,28 КМ.

Република Српска 14.11.2020 | 13:23
“Зептер” није крао струју од ЕРС

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске (РЕРС) усвојила је захтјев предузећа мјесец дана након што је портал Цапитал пренио  текст, који је БН пренио Електропривреда: “Зептер” краде струју у Српској” и кад су били сигурни да је њихова жалба уважена, реаговали су на нас текст.

Цапитал портал је је објавио да се се јасно и недвосмислено може видјети из докумената РЕРС-а, предузећу “Зептер Интернатионал КД”, из Козарске Дубице је уручен рачун од преко 40.000 марака због украдене струје.

Записник о неовлаштеној потрошњи је сачињен 12. марта ове године, а рачун је Цептеровом предузећу уручен крајем јуна.

Тек након што су били сигурни да су успјели оспорити рачун реаговали су из овог предузећа позивајући се на ново рјешење РЕРС-а.

“У образложењу рјешења наводи се да је 2014. године истекао верификациони жиг за бројила, да се иста нису могла употребљавати за мјерење утрошене електричне енергије, да је чланом 75. Општих услова прописано да одржавање мјерених уређаја врши дистрибутер, те да се под одржавањем подразумјева верификација уређаја у редовним интервалима. У образложењу се такоже наводи да су мјерна бројила и остали уређаји у којима су смјештени трансформатори били прописно пломбирани од стране дистрибутера и да пломбе нису нису оштећене, због чега се у овом случају никако није могло радити о неовлашћеној потрошњи електричн е енергије”, поручили су из “Зептер Интернатионал"

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар