“Zepter” nije krao struju od ERS

“Zepter International KD” iz Kozarske Dubice, kojim se osporava račun za neovlašćeno utrošenu električnu energiju u iznosu od 40.065,28 KM.

Republika Srpska 14.11.2020 | 13:23
“Zepter” nije krao struju od ERS

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske (RERS) usvojila je zahtjev preduzeća mjesec dana nakon što je portal Capital prenio  tekst, koji je BN prenio Elektroprivreda: “Zepter” krade struju u Srpskoj” i kad su bili sigurni da je njihova žalba uvažena, reagovali su na nas tekst.

Capital portal je je objavio da se se jasno i nedvosmisleno može vidjeti iz dokumenata RERS-a, preduzeću “Zepter International KD”, iz Kozarske Dubice je uručen račun od preko 40.000 maraka zbog ukradene struje.

Zapisnik o neovlaštenoj potrošnji je sačinjen 12. marta ove godine, a račun je Cepterovom preduzeću uručen krajem juna.

Tek nakon što su bili sigurni da su uspjeli osporiti račun reagovali su iz ovog preduzeća pozivajući se na novo rješenje RERS-a.

“U obrazloženju rješenja navodi se da je 2014. godine istekao verifikacioni žig za brojila, da se ista nisu mogla upotrebljavati za mjerenje utrošene električne energije, da je članom 75. Opštih uslova propisano da održavanje mjerenih uređaja vrši distributer, te da se pod održavanjem podrazumjeva verifikacija uređaja u redovnim intervalima. U obrazloženju se takože navodi da su mjerna brojila i ostali uređaji u kojima su smješteni transformatori bili propisno plombirani od strane distributera i da plombe nisu nisu oštećene, zbog čega se u ovom slučaju nikako nije moglo raditi o neovlašćenoj potrošnji električn e energije”, poručili su iz “Zepter International"

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar